Hizmet gelirinde 19.8 milyar dolar gelir elde eden Apple, rekor kırmaya devam ediyor

2022 yılının ikinci mali çeyreğine dair kazanç raporunu paylaşan Apple, tüm ürünlerinde bir kez daha rekor kırmayı başardı.

Ocak ayında 123.9 milyar dolar gelir elde ederek rekor kıran ilk çeyrek verilerine ulaşan Apple, 26 Mart 2022’de sona eren 2022 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını perşembe günü açıkladı. Apple kazanç raporuna baktığımızda şirketin satışları için her türlü rekoru kırdığını görmek mümkün. Şirket, yıllık %9 artışla 97,3 milyar dolarlık gelir bildirerek bir kez daha rekor kırmayı başardı.

İlk olarak iPhone satışlarından başlamak gerekirse, iPhone satışları bu çeyrekte yıllık %5 artışla 50,6 milyar dolara yükseldi. Mac satışları ise, şirketin donanım teklifleri arasında en büyük genel sıçramayı gördü. Paylaşılan rapora göre Mac satışları, yıllık %15 artışla 10.4 milyar dolara ulaştı. Apple’ın Aksesuar kategorisi ise, %12 artış sağlayarak 8,8 milyar dolar gelire ulaştı. Apple’ın paylaştığı kazanç raporuna göre yine yalnızca iPad satışlarında düşüş gerçekleşti. Tablet satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre %2 düştü. Geçtiğimiz çeyrekte ise, iPad modellerinin satışları bir önceki yılın satışlarına kıyasla yüzde 14 düşmüştü.

Apple ayrıca yıllık %17 artışla rekor kıran hizmet geliri sağlayarak 19.8 milyar dolara ulaştı. App Store, Apple TV+, Apple Music ve iCloud gibi hizmetler, Apple platformunda 825 milyon ücretli aboneliğe ulaştı.

Tim Cook, yapılan açıklamada, “Bu çeyreğin rekor sonuçları, Apple’ın inovasyona aralıksız odaklanmasının ve dünyadaki en iyi ürün ve hizmetleri yaratma yeteneğimizin bir kanıtıdır” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler