Martı, 2021 yılındaki yatırım turunu 100 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı

Martı, kurulduğu 2018 yılından bu yana aldığı yerli ve yabancı yatırımlara ek olarak, ulaştığı değerleme ile Türkiye ekonomisine ve mikro mobilite sektörüne katma değer sağlamayı hedefliyor.

Doğrudan kaynağından bize bugün ulaşan bilgiye göre Martı, 2021 yılında paylaştığımız yatırım turunu, 100 milyon dolar değerleme üzerinden tamamlamış. Hatırlarsanız bu tura; EBRD, Actera ve Autotech VC katılmıştı ve o günkü haberde açıklanmadığı için herhangi bir veri paylaşamamıştık.

Önümüzdeki 10 yıl sonunda tüm ulaşımın elektrikli araçlarla olması hedefiyle çalışmalarına devam eden Martı, geçtiğimiz yıl yatırım turu öncesi sahada olan 20 bin aracı ile 12 ayda 20 milyon dolar ciro yapmıştı. Martı, 100 milyon dolar değerleme ile yıllık cirosunun 5 katı şirket değerine ulaştı. Kısacası büyümesini bu rekabet ortamında ve Türkiye pazarına giren global oyunculara rağmen sürdürüyor.

Martı, 20 milyon dolar cirosunun 5 katı değerine çıkarak 100 milyon dolar değerlemeye ulaştı. Martı böylece globalde bu alanda halka açık faaliyet gösteren şirketleri değerleme çarpanlarıyla geride bıraktı.

Kullanıcıları ile buluşacak yeni tip araçları hakkında konuşan Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, “İnsanların hayatını kolaylaştıracak tüm araçlar için pilot çalışmalar yapıyoruz. Tüm iki ve dört tekerlekli araçları sırasıyla sahada deniyoruz. Trafikten insanları ne kadar kurtarır, çevreye zararı ne oranda azaltırsak o kadar mutlu oluyoruz hem ben hem ekibim” dedi.

Güncel İçerikler