Metaverse’te zaman yolculuğunu mümkün kılan GoArt, metaverse etkinlik platformu 3D Studyo’yu satın aldı

Metaverse’te zaman yolculuğunu mümkün kılan GoArt Metaverse, metaverse etkinlik platformu 3D Studyo'yu satın alarak, Türkiye’nin bu alandaki exit'ını gerçekleştirdi.

Metaverse girişimcisi olarak kendini konumlandıran Burak Soylu’nun kurucusu olduğu RoofStacks’in, 2017’de geliştirmeye başladığı GoArt Metaverse, metaverse alanında önemli bir adım attı ve metaverse etkinlik platformu 3D Studyo‘yu satın aldı.

Kendi kurgusal evreni içinde tasarladığı Dünyanın ilk metaverse kentini son kullanıcıya açarak bir süredir metaverse gündeminde olan platform, patent konusunda uluslararası bir merci olan WIPO tarafından Türkiye’den seçilen “yüksek teknoloji ürünü” olarak da dikkat çekmişti.

4 yıllık bir AR-GE birikimine sahip ve Dünya’da AR tabanlı geliştirilmiş aktif ve kullanılır birkaç metaverse’ten biri olan platform, kullanıcılarına sunduğu metaverse mağazacılık, NFT, gayrimenkul edinme gibi meta deneyimlere bir yenisini daha ekledi. Platform, Metaverse’te kurumsal etkinlikler dizayn eden ve Astra Zeneca gibi global markalara meta etkinlik düzenleyen 3D Studyo Yazılım A.Ş.’nin geliştirdiği metaverse etkinlik yazılımının tüm haklarını satın aldı.

Geçmiş, şimdi ve gelecek zaman boyutunda inşa ettiği kurgusal evreniyle zamanda yolculuk imkanı sunan ve bu yönüyle Dünyanın zaman döngüsüne sahip ilk metaverse’ü olan GoArt’ın, 3D Studyo’yu kendi platformuna dahil etmesi, dünyada ilan edilmiş ilk metaverse exiti olarak kayıtlara geçti. GoArt Metaverse’ün bu büyüme haberi, metaverse yazılımları arasındaki ilk exit olması nedeniyle, teknoloji ve bilişim sektöründe sembol olabilecek bir gelişme olarak değerlendirildi. Emre Kutlu ve Kemal Ayaz’ın ortak yazılım ekibi ile birlikte geliştirdiği 3D Studyo, konuşmacılara avatarları ile konuşma, sunum, etkinlik, kongre, toplantı yapabilme imkanı sunarken katılımcıların da avatarları aracılığıyla bu deneyime dahil olmalarını sağlıyor. Kullanıcılar platformda avatarları ile katıldıkları etkinlik sırasında alkışlama, emoji kullanma, soru sorma gibi geri bildirimlerde bulunabiliyorlar.

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde bir ilke imza atan GoArt Metaverse’ün CEO’su Burak Soylu exit ile ilgili şunları söyledi: “Metaverse artık teknoloji dünyasının yeni orkestra şefi diyebiliriz. Metaverse teknolojilerindeki marka değerinizi ileriye taşımak için ise kullanıcı deneyim skalanızı ve katılımı teşvik edecek niteliklerinizi zenginleştirmeniz gerekiyor. GoArt’ın kullanıcılarına zamanların ötesinde sunduğu çözümler ve deneyimlere, 3D Studyo ile etkinlik modülünün de eklenmesini bu strateji odağında önemli bir sektörel örnek olarak okuyabilirsiniz.’’ 3D Studyo kurucu ortağı Emre Kutlu ise ‘’Çok güçlü iki ekip birleşti ve kurgusu çok sağlam iki metaverse projesi bir araya geldi. Güçlü bir yazılım altyapısı ve metaverse kurgusuna sahip olan GoArt Metaverse içerisinde güçlerimizi birleştirmekten ve yeni özelliklerimizle GoArt evreninde olmaktan dolayı heyecanlı ve de mutluyuz.” dedi.

Satın alma bedeli ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, GoArt’ın satın aldığı metaverse etkinlik çözümü ile ilk projesi, Türkiye’nin en prestijli erkek giyim markası olan, Orka Holding bünyesindeki Damat Tween markasının “2022 İlkbahar Yaz Koleksiyon Eğitimi” etkinliği olarak gerçekleştirildi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu etkinlikle ilgili yaptığı paylaşımda; “Dijital evrenin ütopik duruşuna, realist yaklaşımlarla yeni bir soluk getirerek, ilk metaverse koleksiyon eğitimimizi hayata geçirdik. Bu teknolojiyi hayata geçirirken bizlerle omuz omuza yürüyen GoArt ekibine ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Güncel İçerikler