Doğayla iç içe ve sürdürülebilir konaklamaları kolaylaştıran girişim: Campspace

Sürdürülebilir konaklamalar için bir rezervasyon platformu olan Campspace, yakın zamanda teklifini Avrupa genelinde genişletmeyi planlıyor.

2017’deki bir geziden ilham alınarak kurulan Campspace, insanların doğayla iç içe ilişkiler kurmalarını sağlayan sürdürülebilir konaklamalar için bir rezervasyon platformudur.  Hollanda merkezli Campspace’in gezginler ve ev sahipleri topluluğu, her yıl %300 büyüyen kamp alanı rezervasyon platformunda hizmet veriyor.

Girişim, ister kişisel bir çadırda, ister karavanda, ister bir ağaç evde ya da bir kulübede olsun, her tür açık hava konaklamaları için hizmet veriyor. Onu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise, yerel turizmi desteklemeye odaklanması ve konaklamayı sürdürülebilir bir yaşam tarzının önemli bir parçası haline getirme arzusudur.

Doğayla iç içe ve sürdürülebilirlik odaklı seyahatler ve konaklamalar, özellikle Covid-19 pandemisinden bu yana seyahat endüstrisinde oldukça popüler. Avrupa genelinde giderek daha fazla insan, şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak için Campspace gibi girişimleri tercih ediyor. Booking.com tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, gezginlerin %81’inin önümüzdeki 12 ay içinde sürdürülebilir bir konaklama yerinde kalmak istediğini ortaya koydu. Bunun yanı sıra, gezginlerin %73’ü otantik deneyimler yaşamak istiyor. Slovenya, açık havada konaklamalarda %76 ile en yüksek artışı kaydetti. Slovenya’nın ardından ise Avusturya, Belçika ve Birleşik Krallık geliyor.

Sürdürülebilir konaklamalar sağlama konusunda uzmanlaşan Hollandalı girişim, geçtiğimiz günlerde 3 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Finansman, İsveçli yatırım şirketi VNV Global tarafından yönetildi. Campspace aynı zamanda Almanya merkezli rakibi Pop-Up Camps‘i satın aldı. Tekliflerini Almanya’da ve Avrupa’nın geri kalanında hızla genişletmek için yeni finansmanı kullanacak olan şirket, bu süreçte yüzlerce yeni kamp alanı ve ev sahibini bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Güncel İçerikler