Uzaktan hasta izleme çözümleri geliştiren Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı

Vücut sıcaklığını 72 saate kadar izleyebilen TempTraq adlı giyilebilir teknoloji geliştiren Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Giyilebilir teknoloji ile uzaktan hasta izleme çözümleri geliştiren Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman turu, GT Investment Partners (Ghost Tree Partners) liderliğinde ve Londra merkezli sigorta şirketi Aon plc‘nin desteğiyle gerçekleşti.

Blue Spark Technologies, Mark Fox, Scott Warner, Jeff Willardson ve David Byrne tarafından 2021 yılında kuruldu. Merkezi Westlake, Ohio’da bulunan şirket, ince ve esnek giyilebilir teknolojisi ile uzaktan hasta izleme çözümleri geliştirir. Şirketin en son ürünü olan TempTraq, vücut sıcaklığını 72 saate kadar izleyebilir. Bu ürün, Apple veya Android uyumlu mobil cihazlarla kullanılabilir. Yenilikçi ürün, ebeveynlerin ve bakıcıların hastaların vücut ısısını her yerden izlemelerine olanak tanıyarak hastalıkların erken teşhisinde önemli bir rol oynar.

Blue Spark Technologies’in TempTraq adlı ürünü, FDA onaylı tek kullanımlık bir sensör olarak değerlendirilebilir. Bu ürün, odağına yalnızca ebeveynleri almaz. Aynı zamanda, klinisyenlere hem yatan hasta hem de ayakta hasta ortamlarında sıcaklığı sürekli olarak ölçme imkanı sunar. Her yaş ve tüm cilt tipleri için uygun ve güvenli olan ürünün çevre dostu materyallerden üretildiği belirtiliyor. Yükselen vücut ısısının görsel ve/veya sesli bildirimleri kullanıcılara iletilir.

Blue Spark Technologies Başkanı ve CEO’su John Gannon, yaptığı açıklamada, “TempTraq’ın vücut ısısını mevcut bakım standardından çok daha önce doğru bir şekilde tespit ettiği klinik olarak kanıtlanmıştır” sözlerine yer verdi. 40 milyon dolar değerindeki finansman turu, Blue Spark Technologies’in satış ve pazarlama işlerini geliştirmesine ve giyilebilir teknoloji uzaktan hasta izleme çözümlerini ilerletmesine olanak tanıyacak.

Güncel İçerikler