Sağlık çalışanlarını merkezlerle eşleştiren Clipboard Health, 80 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında kurulan ABD merkezli Clipboard Health, Sequoia Capital ve IVP liderliğinde 80 milyon dolar yatırım aldı.

Hiç şüphesiz ki, sağlık hizmetleri bir noktada hepimizin hayatına dokunuyor. Ancak, sağlık hizmeti üzerindeki artan baskı sağlık sektöründe ciddi sorunlar yaşanmasına neden oluyor. ABD’deki sağlık hizmeti merkezlerinde COVID öncesi dönemde bile personel yetersizliğinin olduğu biliniyor. Bu durum, başta hekimler ve hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının üzerindeki baskıyı artırarak onların tükenmiş hissetmelerine neden oluyor.

Hemşirelerin bu sorunlarını dikkate alarak hemşireler ve açık vardiyaları eşleştiren Clipboard Health, C Serisi finansman turunda 80 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Sequoia Capital ve IVP tarafından yönetilen yatırım turu, Caffeinated Capital, Initialized Capital, Michael SeibelTony Xu, Emmett Shear, SciFi VC, David Rogier, Gokul Rajaram ve Elad Gil‘in katılımıyla gerçekleşti. Finansmanın ardından Clipboard Health’in değerlemesi 1,3 milyar dolara ulaştı.

2016 yılında kurulan ABD merkezli Clipboard Health, ülkeye bir göçmen olarak yerleşen Wei Deng tarafından hayata geçirildi. Sağlık hizmetlerindeki baskı, hastalar için daha kötü bakım ve tedavi gibi ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Yöneticiler için ise, artan maliyetlerin yanı sıra, yetersiz personel, sağlık profesyonelleri arasında tükenmişlik gibi sorunlar söz konusu. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre Mart 2020’den bu yana ABD hastanelerinde çalışan kişilerin sayısı %2 azaldı. Ayrıca, acil servis bekleme sürelerinde artış görüldü.

Clipboard Health, şu anda Los Angeles, Philadelphia, Chicago ve New York dahil olmak üzere 30’dan fazla ABD kentinde hizmet veriyor. Clipboard, yıl sonuna kadar çok daha fazla şehre ulaşmayı hedefliyor. Clipboard’un geliri son 18 ayda yaklaşık 25 kat artarken, son finansman şirketin toplam sermayesini 90 milyon dolara çıkardı.

Güncel İçerikler