WhatsApp’ta grup sohbetlerini önemli ölçüde değiştirecek yeni özellik: WhatsApp Topluluklar

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birbirinden ayrı grupları tek bir çatı altında toplayacak yeni "Topluluklar" özelliğini tanıttı.

WhatsApp, perşembe günü yaptığı bir açıklamada, kullanıcıların ayrı grupları tek bir çatı altında toplayabilecekleri “Topluluklar” adında yeni bir özelliği tanıttı. Mark Zuckerberg’e göre mesajlaşma uygulaması için “büyük bir değişimi” temsil eden bu yenilik, WhatsApp’ta grup sohbetlerini önemli ölçüde değiştirecek gibi görünüyor.

Facebook’taki bir gönderide Zuckerberg, Topluluklar’ın WhatsApp ve Meta için büyük bir değişim olacağını söyledi. WhatsApp Toplulukları sayesinde kullanıcılar, birbirinden ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek. WhatsApp tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre bu özellik, kullanıcıların Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilmesine izin verecek. Kullanıcılar, kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilecek. Örneğin, bir okul müdürünün tüm ebeveynleri bir araya getirip önemli haberler paylaşması ve belli sınıflar için gruplar kurması kolaylaşacak.

Bu yıl içinde test edilmeye başlanacak

Şirket, bu grupların tam olarak nasıl oluşturulacağına dair ayrıntıları paylaşmadı; fakat, özelliğin bu yıl içinde “belirli ülkelerde” test edilmeye başlanacağı biliniyor. Daha başlangıç döneminde olan WhatsApp Topluluklar da diğer sohbetlerde olduğu gibi uçtan uca şifrelemeyle korunacak.

Grup yöneticileri mesajları silebilecek

WhatsApp ayrıca, yayınladığı blog gönderisinde, grupların WhatsApp’taki işleyişi konusunda da birtakım iyileştirmeler yapacağını açıkladı. Şirket, bir Topluluğa ait olsun veya olmasın, daha büyük sohbetlerdeki yükü azaltmayı planlıyor. Yeni özellikler arasında dikkat çeken ilk özellik, grup yöneticilerinin mesajları silebilecek olması. Grup yöneticileri uygun olmayan mesajları artık herkesin sohbetinden silebilecek. Bununla birlikte kullanıcılar, 2 gigabayta kadar dosya paylaşımı yapılabilecek. İfade simgeleri, sohbetlerde mesaj atmak yerine düşüncelerinizi kolayca ifade edebilmenizi sağlayacak. Daha büyük sesli arama gruplarının müjdesini veren WhatsApp, 32 kişinin katılabileceği sesli arama özelliğini kullanıma sunacağını açıkladı.

Güncel İçerikler