Erken aşama startuplar için EIT Jumpstarter 2022 başvuruları 20 Nisan’da sona eriyor

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından yürütülen EIT Jumpstarter, farklı sektörlerde faaliyet gösteren erken aşamadaki startupların desteklendiği bir hızlandırma programıdır.

Erken aşama startuplar için Avrupa’nın en iyi ön hızlandırma programlarından biri olan EIT Jumpstarter, girişimcilerin yenilikçi ürün veya hizmet fikirleriyle uygulanabilir bir iş modeli oluşturmalarına ve bu modeli doğrulamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında girişimcilere, EIT’nin eşsiz sektörel ve akademik iş ağından yararlanma ve Avrupa’nın alanlarında en iyi uzmanlarından ve koçlarından birebir destek alma imkanına sahip olacaklar.

EIT Jumpstart Programı:

  • İş modeli geliştirmek ve doğrulamak,
  • Fikirlerini gelecekteki potansiyel yatırımcılara sunmak isteyen girişimcilere yönelik olarak tasarlanmıştır.

Jumpstart Programının Altı Tematik Kategorisi Bulunuyor

Yenilikçi çözümleri sektörden gelen taleplerle birleştirmek ve Avrupa bölgesinin rekabet gücünü artırmak için EIT çatısı altında oluşturulan altı farklı EIT İnovasyon Topluluğunun — EIT Health, EIT Food, EIT RawMaterials, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing ve EIT Urban Mobility — işbirliğinde oluşturulan EIT Jumpstarter program temel olarak enerji, yenilikçi imalat teknolojileri, mobilite çözümleri, gıda ve atık malzeme geri kazanımı ile sağlık alanı teknolojileri alanındaki iş fikirlerini destekleyecektir.

EIT Jumpstarter kimler için uygun?

EIT JumpStarter, teknoloji tabanlı iş fikri sahibi tüm girişimcilerin başvurularına açık. Katılımcılar, sektörler arası benzersiz bir ortamda iş fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini öğrenecekler ve ayrıca

  • Ekip oluşturma
  • İş Modeli tasarımı
  • Ürün/pazar uyumunu test etme

konularında eğitim, mentorluk ve danışmanlık desteği alacaklar.

EIT Jumpstarter programı süresince, eğitmenler ve koçlar iş fikrinize en uygun iş modelini bulmanız için size rehberlik edecek ve doğrulamanıza yardımcı olacaklar. Programın sonunda mezunlar; satış sunumu, iş modeli kanvası, rekabet analizi, pazara giriş stratejisi ve yol haritası hazırlayacaklar.

Program süresince, Avrupa’nın en iyi eğitmenlerinden ve mentorlarından destek alacak ve program sonunda 10.000 Euro’ya kadar kazanma şansına sahip olacaksınız.

EIT Jumpstarter 2021 dönemine katılma imkanı bulan ICARBON Kurucusu Erdem Mutlu programla ilgili: “Jumpstarter sürecinde; ‘İş planımızı en iyi duruma nasıl getiririz ve farklı yönlerimizi nasıl keşfedebiliriz?’ gibi sorularımızın cevaplarını çok net şekilde bulduk. Eğitim ekibinin bilgi düzeyi ve programın Avrupa’daki birçok girişimci ile birlikte beyin fırtınasına izin veren interaktif alt yapısının olması, bize geniş bir bakış açısı ve motivasyon kazandırdı. Ülkemizdeki tüm girişimcilerin deneyimlemesi gereken bir program olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Önemli Tarihler:

Başvurmayı mı düşünüyorsunuz?

EIT Jumpstarter 2022 programına bu bağlantı üzerinden 20 Nisan’a kadar başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca tüm sorularınızı [email protected] adresine de iletebilirsiniz.

Güncel İçerikler