Müstakil evlerin kiralanmasını ve satılmasını kolaylaştıran IMMO, 75 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa'daki müstakil evlerin kiralanmasını ve satılmasını kolaylaştırmak amacıyla faaliyet gösteren IMMO, 75 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, operasyonlarını genişletmek ve ekibini büyütmek için yeni sermayeden yararlanmayı planlıyor.

İnsanların müstakil evlerini kiralamalarını ve satmalarını kolaylaştıran konut yatırım platformu IMMO, B Serisi finansman turunda 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

New York merkezli Oak HC/FT tarafından yönetilen yatırım turu, Moore Specialty Credit, FinTech Collective ve Talis Capital tarafından katılım gördü. 75 milyon dolar değerindeki fonlama, Avrupa proptech tarihindeki en değerli B Serisi finansman turunu işaret ediyor.

IMMO, Hans-Christian Zappel (CEO), Samantha Kempe (CIO) ve Avinav Nigam (COO) tarafından 2017 yılında ortaklaşa kuruldu. Girişim, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Bonn, Hanover dahil olmak üzere Almanya’da 10 pazarda aktiftir. Ayrıca, Madrid, Londra ve Hindistan’daki ekibi ile de faaliyet gösteriyor.

Girişim, satın almadan kiralama ve mülk yönetimi modeline kadar teknoloji temelli bir çözüm sunar. İnsanların müstakil evlerini kiralamalarını ve satmalarını kolaylaştıran şirket, yatırım fırsatlarını belirlemek için ayda 6 milyar euro değerinde mülkü analiz ediyor. Ekip, daha sonrasında bir teklif yapmak amacıyla şirketin inceleme uygulamasını kullanarak seçili evleri fiziksel olarak inceler. Satın alma işleminden sonra IMMO, mülkleri uygun fiyatlarla ve yenilenmiş bir şekilde kiralama platformu aracılığıyla sunar.

Son 6 ayda %1,200 büyüme yaşayan IMMO, Londra, Hamburg, Köln, Berlin, Madrid ve Delhi’deki ofislerinde genişlemesini hızlandırmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, birçok Avrupa pazarında müstakil evlere yatırım yapmak için küresel yatırım yöneticilerinden bazılarıyla ortaklık kurduğunu söylüyor. 75 milyon dolarlık yeni sermaye, IMMO’nun teknolojisinin ve operasyonlarının büyümesini hızlandırmanın yanı sıra, ekibini büyütmesi için kullanılacak. Avrupa çapındaki büyümesini hızlandırmak isteyen şirket, kurumsal yatırımcılardan 2,5 milyar dolarlık taahhütlerle desteklenen 10.000 konut satın almak için yeni sermayeden yararlanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler