Ali Kürşad Bostan, Colendi’nin yeni CFO’su oldu

Finans alanında 15 yıllık deneyime sahip olan Ali Kürşad Bostan, yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zekâ ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştiren Colendi'ye Chief Financial Officer (CFO) olarak katıldı.

Colendi üst yönetiminde yeni bir atama gerçekleşti. Türkiye’de finansal teknoloji sektörünün gelişiminde önemli katkıları bulunan Ali Kürşad Bostan, finans sektöründeki bilgi birikimini ve deneyimini yerli fintech Colendi’ye taşıdı.

2013 yılında Multinet Up’a Stratejik Planlama Direktörü olarak katılan Ali Kürşad Bostan, 2014 yılından bu yana Multinet Up’ta CFO olarak görev yaptı. Multinet Up ve iştiraklerinin mali işler, hukuk, idari işler, satın alma ve uyum süreçlerini yöneten, ininal ve iPara başta olmak üzere grup şirketlerinde imza yetkilisi ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Bostan, ininal ve iPara’nın elektronik para ve ödeme kuruluşu yetki belgelerini alabilmeleri için lisans başvurularını başlatarak, lisans sahibi olma süreçlerini yönetti.

3 Seas Capital Partners ve Quattro Business Consulting’te başta Kuveyt, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere farklı sektörlerde şirketlere satın alma ve birleşme işlemlerinde danışman olarak hizmet veren Bostan, stratejik planlama, iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması, organizasyonel yapılandırma, satın alma sonrası entegrasyon, kurumsal performans yönetimi gibi projelerde danışman ve kıdemli danışman olarak görev aldı. Ali Kürşad Bostan, halen Yased, TOBB ve Finansal Teknolojiler Meclisi gibi oluşumlarda üye olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Colendi’nin yeni CFO’su Ali Kürşad Bostan, Colendi’ye katılmasıyla ilgili; “Finans teknolojilerine yön veren şirketlerden biri olan Colendi’de işe başlamış olmaktan mutluyum. Finansın geleceğinin burada şekilleneceğine inanıyorum ve ben de bunun parçası olabileceğim için çok memnunum” dedi.

Güncel İçerikler