Google, Google Haritalar’da güncel olmayan çalışma saatlerini güncellemek için yapay zekadan faydalanıyor

Google, işletmelerin çalışma saatlerinin doğru olup olmadığını kontrol edebilmek için yapay zekadan faydalanıyor. Birçok veriyi inceleyen yapay zeka en doğru çalışma saatlerini bulmaya çalışıyor.

Google, Google Haritalar‘da çalışma saatlerini güncel tutmak için yapay zekayı nasıl kullandığını paylaştı. Şirket, yapay zekanın bir işletmenin çalışma saatlerinin ne olması gerektiğine dair tahmininden yeterince eminse, Haritalar’daki bilgileri güncelleyeceğini söylüyor.

Bir blog yazısında Google, bu güncellemeleri yapması gerekip gerekmediğini belirlemek için yapay zekanın analiz ettiği çeşitli faktörleri özetliyor. İlk olarak, saatlerin yanlış olma olasılığını belirlemek için işletme profilinin en son ne zaman güncellendiğine, diğer benzer mağazaların çalışma saatlerine ve popüler saatler verilerine bakıyor. Örneğin: Google, bir mağazanın Google bilgilerinde kapalı olduğu saatlerde mağazayı birçok kişinin ziyaret ettiğini görürse, bu bir işaret olarak algılanıyor.

Google’ın yazısında, saatlerin güncellenmesi gerektiğini belirlerse yapay zekasının daha fazla veriye baktığını söylüyor. Yapay zeka işletmenin web sitesindeki bilgilerini dikkate alıyor ve hatta işletmenin ne zaman açık olduğunu anlamak için sokak görünümü resimlerini bile inceliyor. Google, yapay zekanın tahminlerini doğrulamak için Google Haritalar kullanıcıları ve işletme sahipleri de dahil olmak üzere gerçek insanlarla da kontrol edeceğini söylüyor.

Google sözcüsü Genevieve Park Google’ın “yalnızca doğru olduklarına dair yüksek derecede emin olunduğunda çalışma saatlerinin yayınlanacağını” söyledi. Yapay zeka, saatlerin yanlış olabileceğini düşünüyorsa ve sağlam bir tahmini yoksa, saatlerin değişmiş olabileceğine dair bir bildirim ekliyor.

Park ayrıca, Google’ın yapay zeka tarafından saatlerin ne zaman güncellendiğini kullanıcılara açıkça belirtmediğini ve yapay zekanın Google Haritalar’da hemen hemen her yerde kullanıldığını açıkladı.  Şirket, gönderisinde “önümüzdeki altı ay içinde dünya çapında 20 milyondan fazla işletmenin saatlerini güncelleme yolunda” olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler