Yapay zeka destekli çeviri yazılımı sunan Lilt, 55 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında kurulan ve yaklaşık 40 dilde çeviri destekleyen Lilt, 55 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, Amerika, Avrupa ve Asya'daki ekiplerini genişletmeyi planlıyor.

Yapay zeka destekli çeviri yazılımı sunan Kaliforniya merkezli Lilt, C Serisi finansman turunda 55 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Four Rivers liderliğindeki yatırım turu, yeni yatırımcılar Sorenson Capital, CLEAR Ventures ve Wipro Ventures‘ın yanı sıra, mevcut yatırımcılar Sequoia Capital, Intel Capital, Redpoint Ventures ve XSeed Capital‘ın katılımıyla gerçekleşti.

San Francisco, Kaliforniya merkezli Lilt, 2015 yılında Spence Green ve John DeNero tarafından ortaklaşa kuruldu. Şirket, pazarlama, destek ve e-ticaret belgelerinin ve web sitelerinin çevirisi için hem yapay zeka çeviri motoru hem de gerçek tercümanlar aracılığıyla bir teklif sunar. Yaklaşık 40 dili destekleyen Lilt platformu, çevirmenlere belirli bir kelime için çeşitli olası çevirileri gösteren özel terimler ve sözlükler sunar. Çevirmenlerden gelen geri bildirimlere de bağlı olarak yapay zeka çeviri motoru, önerilerde bulunmak için çeviri verilerini analiz eder. Ancak, son söz yine çevirmendedir.

2015 yılında bilgiyi dünyada herkesin kullanımına sunmak için adım attıklarını söyleyen Green ve DeNero, internetin tüm insanlara erişilebilir olmasının karşılıklı anlayışı ve fırsatlara erişimi artırabileceğine inandıklarını belirtiyor. Lilt’in ürünü e-ticaretten ulusal güvenliğe kadar geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılıyor. Şirketin müşteri tabanında teknoloji şirketi Intel ve ayakkabı markası ASICS dahil olmak üzere çok sayıda büyük çaplı şirket yer alıyor.

Yeni yatırım ile araştırma ve mühendislik alanına yatırım yapacağını söyleyen Lilt, Contentful, Figma ve Github gibi kurumsal sistemler için portföyünü genişletmeyi planlıyor. Yakın zamanda Tayvan, Arjantin ve Romanya’da üretim merkezleri kuran şirket, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da müşterilerine yönelik ekiplerini genişletmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler