Emre Köksal tarafından ABD’de kurulan Datanchor, Alesta’dan yatırım aldı

ABD’de veri güvenliği alanında faaliyet gösteren Datanchor, Alesta’dan 80 bin dolar yatırım aldı.

Datanchor Inc., 2019 yılında, Columbus Inventor of The Year (Yılın Mucidi) ödülüne layık görülen Türk Profesör Emre Köksal tarafından ABD’de kurulmuştur. Datanchor, Inc., kendi geliştirdiği patentli Anchor teknolojisiyle organizasyonlara ait dosyaların izinsiz dolaşımını ve erişimini engelleyip dosyalar üzerindeki tüm aktivitelerin izlenmesine imkan tanıyor.

Anchor, hassas verileri korumanın ve kontrol etmenin daha iyi bir yoludur. Anchor, ağınızın etrafındaki geleneksel duvarlara güvenmek yerine, güvenliği doğrudan bireysel dosyalarınıza yerleştirir ve bunların yalnızca istenen kişi tarafından istenen yerde açılabilmesini sağlar.

Anchor ile hassas verilerinizi hızlı ve ekonomik şekilde koruyabilir, kritik içeriklerinize erişimi kolayca güvence altına alabilir ve kontrol edebilirsiniz.

Alesta Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada: “İştirak portföyümüze üst düzey veri güvenliği konusunda faaliyet gösteren Datanchor’un eklemekten ve faaliyet alanlarımızı genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Günümüzde hassas ve kritik verilerin korunması ve bu verilere izinsiz erişimlerin engellenmesi organizasyonlar için çok önemli. Datanchor, bu konuda geliştirdiği patentli ve güvenilir çözümlerle bu veriler için üst düzey koruma sağlıyor ve gizliliğinizi koruma altına alıyor.” dedi.

Güncel İçerikler