Sıra beklemeden sipariş vermenizi sağlayan girişim: Beklemesen

Workup'ın 8. dönemine seçilen girişimlerden Beklemesen, restoran ve kafelerde sıra beklemeden sipariş vermenizi sağlıyor.

Workup Girişimcilik Programı’nın 8. dönemine seçilen girişimlerden Beklemesen, Self-service hizmet veren kahve satıcılarında, müşterilerin zamandan tasarruf edebilmesi için siparişlerini önceden oluşturup, ödemelerini sağladıkları; sonrasında müşterinin siparişini kendisinin teslim aldığı bir pazaryeri platformudur.

Yurt dışında bu modelde bir trend olduğunu gören beklemesen kurucuları Murat Büyükekşi, Süleyman Nebati ve Hamdi Cem Karadaş, bu modeli Türkiye’de hayata geçirdi. Toplamda 6 kişilik ekipleri var.

Kullanıcılar beklemesen üzerinden konum bazlı olarak çevresindeki işletmeleri görür, bunların menülerine erişir, siparişini oluşturur ve teslim alacağı zamanı belirler. Sonrasında da restorana ya da kafeye gittiğinde sırada beklemeden ürünlerini uygulama üzerinden oluşturulan dört haneli kod ile teslim alır. Böylelikle ciddi bir zaman tasarrufu sağlar.

Kuruculardan Süleyman “Beklemesen olarak bu proje başladığımız zaman yurt dışındaki take-away kavramının bizde karşılığı yoktu. Bu kelimenin karşılığı olan gel-al kavramını Türkiye’de pandemiyle birlikte oturttuk. Kahve ve pastane sektöründe dikey olarak büyümeyi hedefliyoruz. Daha sonrasında da İstanbul dışına açılacağız. Yeme-içme pazarında yatay büyüyeceğiz. Türkiye’deki büyümemizi sağladıktan sonra da globale açılacağız” dedi.

Beklemesen’de işletme tarafı ve kullanıcı tarafı olmak üzere iki farklı ürün var. Kullanıcılar uygulamayı App Store, Google Play AppGallery‘den indirdikten sonra kolayca üye olup, ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlıyor. İşletmeler ise partner olduktan sonra gerekli sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte portal tarafından giriş yapıp, ürünlerini yükledikten sonra bölgesinden müşteri almaya başlayabiliyor. Tüm süreç online işliyor.

Güncel İçerikler