Instagram, DM kutusuna yönelik geniş bir güncelleme getiriyor

Instagram geçen yılın sonlarında DM kutusuyla ilgili bir güncelleme getireceğini duyurmuştu. Geçen gün yapılan duyuruda ise bu güncellemelerden söz edildi.

Instagram, geçen yılın sonlarında DM kutusunun 2022’de önemli bir güncelleme alacağına dair bir duyuru yapmıştı ve geçen gün duyurduğu güncelleme sayesinde birçok yeni mesajlaşma özelliğini kullanıma sunuyor. Değişiklikler arasında müzik önizlemelerini DM’lerde paylaşma, sessiz mesaj gönderme, çevrimiçi durumu görme ve ana sayfada gezinirken DM’ye girmeden mesaj yanıtlama özellikleri bulunuyor.

Şirket, çalışmanın, kullanıcıların arkadaşlarıyla bağlantı kurma şeklini iyileştirmeye yönelik daha büyük bir çabanın bir parçası olduğunu söylüyor. Ayrıca, Instagram’ın kullanıcıların takip ettikleri hesapların gönderilerini kronolojik olarak görmelerini sağlayacak “Following and Favorites” (Takip edilenler ve Favoriler) özelliğine de güncelleme de yer veriyor. Favoriler akışı, kullanıcıların daha yakın takip etmeleri için en yakın arkadaşlarının veya favori içerik üreticilerinin bir listesini oluşturmalarına olanak tanırken, Takip edilenler seçeneği tüm gönderilerin kronolojik olarak sıralanmasını sağlayacak.

Instagram’ın DM kutusuna getireceği yenilikler ise şöyle:

Müzik paylaşımı: Instagram, kullanıcılarının sohbetlerde 30 saniyelik şarkı önizlemelerini paylaşmalarını sağlayabilmek için Apple Music, Amazon Music kullanacak. Spotify‘ın yakında ekleneceği söyleniyor.

Gezinirken yanıtla: Uygulama, kullanıcıların DM kutusuna girmeden uygulamada gezinirken gelen mesajlara yanıt verebilmesine olanak tanıyacak.

Hızlı Gönderme: Gönderileri en yakın dört arkadaşınızla hızla yeniden paylaşmak için artık paylaş düğmesine dokunup basılı tutabileceksiniz.

Durum: Gelen kutunuzun üst kısmında, Messenger’da olduğu gibi artık kimin çevrim içi olup olmadığını görebileceksiniz.

Sessiz Mesajlar: Bu özellik sayesinde meşgul olduklarını veya uyuduklarını bildiğiniz arkadaşlarınızı rahatsız etmeden onlara mesaj atabileceksiniz. Bunu yapmak için mesaja “@silent” eklemeniz yeterli olacak.

Lo-fi sohbet teması: Bir şehir manzarası ve bir kedi içeren, sohbetleri daha kişisel hissettirmek için tasarlanmış bir yeni tema.

Anketler: Artık doğrudan grup sohbetinde bir anket oluşturmak için anket etiketlerini kullanabileceksiniz.

Güncel İçerikler