Eğitim teknolojileri girişimi Düşyeri, 350 bin kullanıcıyı geçti

Geçtiğimiz haftalarda 35 milyon dolar değerleme ile yatırım alan yerli Edtech girişimi Düşyeri 350.000’den çok kullanıcıya ulaştı.

Dijitalde çocuklar için devrim başlatan yerli edutech girişimi Düşyeri, ilk ürünü “Çocuk Modu” ile 350.000 kullanıcıyı geçtiğini duyurdu.

Girişimin yakın zamanda 35 milyon dolar değerleme ile önemli isimlerden 3,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk.

“Çocuk Modu” ile dijitalde çocukların geçirdikleri süre ve karşılaştıkları tehlikeler konusuna odaklanan Düşyeri, özellikle dijitalde en yüksek risk altında olan 2-10 yaş çocuklar için dijitalde geçirilen süreyi %100 güvenli hale getiren “çocuk modu” ürününü yatırımdan hemen önce, yıl başında kullanıma açtı. Kullanıma açıldığı günden bugüne kadar uygulamayı kullanan ailelerin sayısı 350.000’i geçti.

Hızlı büyüyüşü ile dikkatleri üzerine çeken girişimin yazılımını telefonunuza, tabletinize veya bilgisayarınıza indirdiğinizde artık çocuğun dijitalde geçireceği süre tamamen güvenli ve yaşına uygun hale geliyor. Sisteme çocuğun yaşı tanımlanıyor ve oyunlar, videolar, kitaplar hatta Youtube bile çocuğun yaşına, ilgi alanına uygun hale geliyor.

Ebeveynlerin çocuklara tablet, telefon, bilgisayar verdiklerinde “acaba sakıncalı bir içeriğe maruz kalıyor mu?” kaygısını yok eden girişim bu yaklaşımı ile dünyada bir ilk.

Çocukların dijital dünyada ihtiyaç duyduğu ve en çok kullandıkları tüm fonksiyonları çocuk için yeniden tasarlayan bir dijital deneyim yaşattıklarını söyleyen Düşyeri, şu an telefon, tablet ve bilgisayarlarda aktif durumda. Çok yakında akıllı tv’lerde de aktif olacak.

Düşyeri yazılım ekibinin “çocuklar üzerinden” değil “çocuklar için” yaklaşımı ile gelirştirdikleri, çocuğun yaşına ve bilişsel gelişimine uygun olarak ekran süresinin otomatik ayarlama özelliği ve çocuğu Düşyeri’nde geçirdiği süre boyunca akıllı algoritmalar ve yapay zeka ile tanıyan ve ebeveyne çocuğu hakkında düzenli gelişim raporları sunan özelliği de yakında aktif olacağı duyuruldu.

Çocuk Modu’nda yer alan tüm içeriklerin arkasında çağa ve günümüz çocuklarının ihtiyaçlarına özel tasarlanmış, tamamen oyunlaştırılmış, süper eğlenceli bir kazanımlar dünyası var. Eğitim, teknoloji ve çocuk üçgeninin tamamını kapsayan disiplinlerarası bir çalışma olan Düşyeri, “bu özelliklerimizle eğitimi dijital dünyanın kuralları ile yeniden tasarlıyoruz.” diyor.

Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç; “Dijital dünya çocuklar için sayısız tehlike içeriyor. En yüksek risk grubu ise özellikle dijitalle yeni tanışan 2-10 yaş grubu. Düşyeri’nin birinci önceliğimiz bu yaş grubuna dijitalde güvenli bir deneyim yaşatmak, sonrasında ise dijital dünyanın tüm imkanlarını onların gelişimine destek olacak hale getirmek. Şu an Türkiye’de 350.000 aile bu tehlikeye karşı Düşyeri kullanmaya başladı. Hızla artan bu ilgiden çok mutluyuz.” dedi.

Düşyeri Ortağı ve CEO’su İbrahim Coşkuner; “Sadece Türkiye değil tüm dünya ebeveynlerinin dijitalde aynı sorunu yaşadığını tahmin ediyorduk. Düşyeri’nin kullanıcı sayısının kısa sürede 350.000’i geçiyor olması öngördüğümüz ihtiyacının gerçek bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor.”

Düşyeri CTO’su Burak Karababa:”Dijital dünyada çocukları 360 derece bir bakış açısı ve ebeveyn hassasiyeti ile düşünen bir teknoloji şirketiyiz. Geliştirdiğimiz tüm teknolojiler çocukların yaşamlarını daha anlamlı kılıyor. Bu kadar teknik bir iş yaparken tüm ekip olarak bu anlam motivasyonu bize imkansızı gerçekleştirebilme gücü veriyor. 350.000 olan kullanıcı sayımızın hızla milyonlu rakamlar açıkacağına eminiz.” diyor.

Güncel İçerikler