Google Haritalar, seyahat planlamalarını kolaylaştıracak bir güncelleme alıyor

Google Haritalar, kullanıcılarının seyahatlerini daha iyi planlayabilmeleri için birtakım güncellemeler alacak. Güncellemeler arasında geçiş ücretlerini öğrenme gibi özellikler mevcut.

Google Haritalar, gelişmiş ayrıntılar ve tahmini otoyol ücretlerini hesaplayacak yeni bir özellik sayesinde tatil planlamasını biraz daha kolaylaştıracak bir güncelleme alıyor.

Önceden, Google Haritalar kullanıcılarına hangi rotaların ücretli olup olmadığını söyleyebilirken, kullanıcılar bunun ötesinde fazla bilgi alamıyordu. Ancak şimdi, bu ayın sonlarında ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya’da 2.000’den fazla yolu kapsayacak bir güncellemede, kullanıcılar yerel makamlardan alınan tahmini otoyol geçiş ücretlerini görebilecekler.

Bu sayede kullanıcılar gitmek istediklere yere gitmek için en ucuz yolu bulabilecek bilgiye sahip olacaklar. Google ayrıca daha çok tasarruf etmek isteyenler için ücretsiz rotaları gösterecek ve ücretli rotaların görüntülenmesini tamamen engelleme seçeneğini sunacak.

Bunun da ötesinde, bilinmeyen bölgelerde araba kullanmayı biraz daha az korkutucu hale getirmeye yardımcı olmak için Google Haritalar gelişmiş güncellemeler alıyor. Kullanıcılar, yakınlardaki ilgi çekici noktaları, trafik ışıklarını ve dur işaretlerini görebilecekler. Google ayrıca, belirli şehirlerde kullanıcıların yolun şekli gibi ayrıntıları görüntüleyebileceklerini söylüyor. Güncellemenin önümüzdeki haftalarda belirli ülkelerde Android, iOS, Android ve CarPlay’e sunulması planlanıyor.

Son olarak, iOS cihazlara sahip olanlar için Google, Apple ekosisteminde kullanım için birkaç ekstra özellik ekliyor. iPhone’larda ve iPad’lerde Haritalar uygulamasında, kullanıcıların bir sonraki yürüyüşlerini ana ekranınıza sabitlemelerini sağlayacak yeni bir gezi Widget’ı bulunacak. Ek olarak, standart Google Haritalar arama Widget’ının da boyutu küçülecek, böylece Widget çok fazla ekran alanı kaplamadan bir aramalar yapılabilecek. Ek olarak, iOS Spotlight, Siri ve Kısayollar uygulaması da önümüzdeki aylarda Google Haritalar entegrasyonunu alacak, böylece kullanıcılar sesli komutları kullanarak bir yeri daha kolay arayabilecekler.

Güncel İçerikler