General Motors ve Honda elektrikli araç ortaklığını genişletiyor

General Motors ve Honda, elektrikli araç üretim ortaklığını genişletme kararı aldı. Şirketler daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar üretmeye odaklanacak.

General Motors ve Honda geçen gün, yeni nesil Ultium pil teknolojisi kullanan yeni bir küresel mimariye dayalı uygun fiyatlı elektrikli araçlar geliştireceklerine dair ortaklık planı yaptıklarını duyurdular.

Şirketler, 2027’den itibaren kompakt crossover araçlar da dahil olmak üzere milyonlarca elektrikli aracın küresel üretimini sağlamak için iki şirketin teknolojisinden, tasarımından ve kaynak bulma stratejilerinden yararlanarak birlikte çalışıyor. Şirketler ayrıca birinci sınıf kalite, daha yüksek verim ve daha fazla satın alınabilirlik elde etmek için ekipman sağlamaya ve süreçleri standartlaştırmaya çalışacak. Kompakt crossover segmenti, yıllık 13 milyondan fazla araç hacmiyle dünyanın en büyük segmentleri arasında yer alıyor.

General Motors ve Honda ayrıca elektrifikasyon maliyetini daha da düşürmek, performansı artırmak ve gelecekteki araçlar için sürdürülebilirliği sağlamak için uzun vadeli elektrikli araç pil teknolojisi işbirliği opsiyonlarını değerlendirecekler.

General Motors, pil hücresi üretim süreçlerini iyileştirmek ve güncellemek için kullanılabilecek üretim yöntemleriyle birlikte lityum-metal, silikon ve katı hal piller gibi yeni teknolojileri hızlandırmak için çalışıyor. Honda, şirketin gelecekteki elektrikli araçlarının temel unsuru olarak gördüğü katı hal pil (all-solid-state battery) teknolojisinde ilerleme kaydettiğini paylaştı. Honda, Japonya’da katı hal piller için bir tanıtım hattı kurdu ve seri üretime hazırlanıyor.

General Motors başkanı ve CEO’su Mary Barra, “General Motors ve Honda, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Çin’deki kilit pazarlarımız da dahil olmak üzere küresel ölçekte uygun fiyatlı ve arzu edilen elektrikli araçlar sunmak için en iyi teknolojimizi, tasarım ve üretim stratejilerimizi paylaşacak” dedi.

Honda başkanı ve CEO’su Toshihiro Mibe, “Honda, 2050 yılına kadar küresel bazda karbon nötrlüğü hedefimize ulaşmaya kararlı ve bu da en fazla sayıda müşteri için EV sahipliğini mümkün kılmak için elektrikli araçların maliyetini düşürmeyi gerektiriyor” dedi.

Güncel İçerikler