Akinon, CB Insights’ın RetailTech 100 listesine giren tek Türk şirketi oldu

Dünyanın önde gelen 100 perakende teknoloji şirketlerinin belirlendiği bu araştırma neticesinde bu sene listeye giren tek Türk şirketi Akinon oldu

Amerika’nın en önemli araştırma şirketlerinden biri olan CB Insights, bu yıl ikinci kez hazırladığı Retail Tech 100 2022 listesini açıkladı. Aldığı yatırım ve büyüme potansiyeli ile “E-Commerce Infrastructure” kategorisinde yer alan Akinon bu başarısı ile global ölçekte en iyiler arasında yer almaya hazır olduğunu gösterdi.

Dijital ticaret platformu Akinon, alışveriş deneyimini yeniden şekillendiren, perakende operasyonlarını hızlandıran ve perakende satışlarını desteklemek üzere teknoloji çözümleri üretiyor. Listede yer alan şirketler, CB Insights’ın “İstihbarat Birimi” tarafından, 7 binden fazla teknoloji firması arasından seçildi. Araştırmada şirketler; iş modelleri, pazardaki momentum ve büyüme potansiyelleri gibi önemli veriler, CB Insights’ın tescilli algoritması ile değerlendirilerek sıralandı. Bu hassas değerlendirmeler neticesinde Akinon “E-Commerce Infrastructure” kategorisinde belirlenen 12 firma arasına adını yazdırdı.

Perakende satış deneyimini dönüştüren teknoloji çözümleri üreten Akinon’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari konuyla ilgili olarak “Büyük yatırımcılar, kurumsal şirketler, bankalar ve medya şirketleri için önemli bir kaynak haline gelen CB Insights’ın ikinci kez gerçekleştirdiği “Retail Tech 100” araştırması neticesinde “E-Commerce Infrastructure” kategorisinde seçilen tek Türk markası olduğumuz için gururluyuz. Dünyanın önde gelen teknoloji üreticileri ile rekabet edebilecek güçte e-ticaret ürünlerine ve teknolojik altyapıya sahibiz. Bu çalışmalarımızın uluslararası bir platform tarafından değerlendirilmesi ve en iyiler arasında yer alması mutluluk verici bir gelişme. Global ölçekte ki projelerimiz ile hızla farklı coğrafyalarda ki yeni pazarlara açılmaya devam ediyoruz. Akinon olarak hedefimiz dünyanın en iyi dijital ticaret platformlarından biri olmak. Bu vizyonla yakaladığımız başarımızı artırarak devam ettirmek ve yaptığımız işlerle CB Insights gibi saygın kurumların listelerindeki varlığımızı artırmak için tüm motivasyonumuzla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler