Oğuzhan Atay’ın kurucuları arasında olduğu BillionToOne, 125 milyon dolar yatırım aldı

Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı moleküler teşhis üzerine yoğunlaşan BillionToOne, C Serisi yatırım turunda Adam Street Partners ve Hummingbird Ventures liderliğinde 125 milyon dolar yatırım aldı.

Oğuzhan Atay‘ın kurucuları arasında olduğu yeni nesil bir moleküler teşhis şirketi olan BillionToOne, Adams Street Partners ve mevcut yatırımcı Hummingbird Ventures tarafından ortaklaşa yürütülen C Serisi finansman turunda 125 milyon dolar yatırım aldı. Tura Neotribe Ventures, Norwest Venture Partners, Civilization Ventures, Fifty Years VC, Pacific 8 Ventures, Time BioVentures ve Libertus Capital katılım gösterdi. Şirket daha önce B Serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.

California merkezli BillionToOne, moleküler tanılamayı herkes için daha verimli ve ulaşılabilir hale getirme misyonuna sahip bir moleküler tanı şirketi. Şirketin moleküler sayma teknolojisi, hücresiz DNA kullanarak hastalık tespitinin çözünürlüğünü 1000 kat kadar artırıyor.

Oğuzhan Atay ve David Tsao tarafından 2016’da San Francisco’da kurulan BilionToOne, yatırımı ticari ve klinik ekiplerini genişletmek, laboratuvar kapasitesini büyütmek ve sıvı biyopsi testleri için klinik çalışmalar yürütmek için kullanacak.

Yatırımla ilgili olarak Oğuzhan Atay, “Doğum öncesi testimiz, karşılanmamış kritik bir tıbbi ihtiyacı çözüyor. İnanılmaz bir hızla büyümeye devam ediyoruz ve giderek artan sayıda daha büyük laboratuvar tesisleri kuruyoruz. Yatırım, doğum öncesi testimizi geliştirmek için kullanılacak.” dedi.

Hummingbird Ventures yönetim kurulu üyesi ve BillionToOne’ın önde gelen yatırımcılarından biri olan Fırat İleri, “2019’daki A Serisinden bu yana BillionToOne ile ortaklık yapıyoruz ve şirketin muazzam büyümesine tanık oluyoruz. BillionToOne, pandemiye rağmen test hacmi ve ekip üyeleri açısından önemli bir genişleme yaşadı. Şirket son derece yetenekli bir ekibe ve güçlü bir teknolojiye sahip. Bu benzersiz kombinasyon, BillionToOne’ı moleküler teşhiste devrim yaratmaya götürecek” dedi.

Güncel İçerikler