İnşaat teknolojisi girişimi Flexcavo, Alman hükümetinden 2.7 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat makinelerinin inşaat şirketlerine günlük olarak kiralanmasını sağlayan Flexcavo, 2,7 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli inşaat teknolojisi girişimi Flexcavo, Alman hükümetinden 2,7 milyon dolarlık bir araştırma ödeneği aldığını duyurdu.

2025 yılına kadar Alman hükümeti, Flexcavo’nun inşaat sektöründe daha fazla sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeye yönelik projeleriyle ilgili personel maliyetlerine 2,7 milyon dolar finansman sağlayacak.

Flexcavo, yazılım çözümleri ve yenilikçi teknoloji aracılığıyla inşaat makinelerinin kullanımını optimize etmek amacıyla Benedict Aicher ve Leonhard Fricke tarafından Temmuz 2020’de kuruldu. Flexcavo, inşaat makineleri ve şantiyeler için düzenlenmiş bir platform oluşturmak amacıyla BT sistemleri arasında makine ve lojistik verilerinin değiş tokuşunu sağlar. Tanınmış üreticilerin inşaat makineleri ve ekipmanlarının sahibi olan Flexcavo, bu makineleri inşaat şirketlerine günlük olarak kiralar. İnşaat ekipmanı kiralama endüstrisine kişisel yakınlığı olan Aicher ve Fricke, inşaat yönetimi sorunlarının dijital olarak nasıl çözülebileceğini tam olarak bildiklerini belirtiyor. Flexcavo, yalnızca inşaatta dijitalleşmeyi hızlandırmak için değil, aynı zamanda inşaat şirketlerinin çevresel etkilerini azaltmak ve akıllı şantiyeler için modeller geliştiriyor.

Flexcavo, temel olarak ekibini büyütmek için Eylül 2021’deki tohum finansman turunda yaklaşık 6,5 milyon dolar yatırım almıştı. Şubat 2022’de sermaye, halihazırda tamamen karbonsuz çalışan makine filolarının genişletilmesi için yaklaşık 8 milyon dolar tutarında borç sermayesi ile tamamlandı. Hükümet desteği ise, şubat ayındaki 8 milyon dolarlık fonun hemen ardından geliyor. Şirket, bu finansman ile araştırma ve geliştirme projelerine yatırım yapmanın yanı sıra, inşaat sektörünü uzun vadede daha dijital ve sürdürülebilir kılmak için faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler