Google, büyük ekranlı cihaz kullanan kullanıcıları için yeni bir güncelleme getiriyor

Google, büyük ekranlı cihaz kullanan kullanıcıları için Google Play'e birtakım güncellemeler getiriyor. Bunun yanında diğer kullanıcıları etkileyecek güncellemeler de var.

Google, büyük ekran cihazları olan kullanıcıların ekran alanından yararlanacak uygulamalara erişmesini kolaylaştırmak için Play Store’da bazı değişiklikler yapıyor. Google’ın geliştirici blogunda yayınlanan yazıya göre, şirket, uygulamaların nasıl sıralandığını, tanıtıldığını, incelemelerin nasıl görüntülendiğini içeren değişiklikler yapmayı planlıyor. 

Yazıda Google, farklı cihaz yönelimlerinin desteği, klavye desteği ve daha fazlası gibi faktörleri dikkate alarak, Play Store’un büyük ekranlı cihazlarda uygulamaları nasıl sıraladığını ve içerdiğini güncelleyeceğini söylüyor. Şirket, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan değişikliğin “yüksek kaliteli uygulamalara ve oyunlara öncelik vereceğinden bahsediyor. Ayrıca, kullanıcıların Google Play’de karşılarına çıkan ilk uygulamaların ihtiyaç duydukları uygulamalar olmasını sağlamaya çalıştıklarını söylüyor.

Google’ın gönderisi ayrıca, Play Store’un aynı kategorideki cihazlardan gelen yorumları ve puanları göstermeye başlayacağından bahsediyor. Örneğin, telefon kullanıcıları diğer telefon kullanıcıları tarafından bırakılan yorumları görecek, tablet kullanıcıları tablet kullanıcıları tarafından bırakılan yorumları görecek. Bu şekilde kullanıcılar, uygulamanın kendi cihazlarında ne kadar iyi çalışacağına dair daha iyi bir fikir edinebilecekler. Şirket, bu değişikliğin geçen yaz geleceğini duyurmuştu, ancak yazıya göre hala üzerinde çalışılıyor. Artık Google geliştiricileri, kullanıcıların hangi yorumları gördüklerini de bilebilecekler.

Son olarak Google, büyük ekranlı cihaz kullanıcılarının bir şeyi yükledikten sonra nasıl çalışacağını bilmelerini sağlamak için uyumluluk gereksinimlerini karşılamayan uygulamalar için uyarıları değiştireceğini söylüyor. Yazıda, bu konu yeterince açıklanmamış ancak Google ileride bu değişiklik hakkında ek bilgi verileceğini belirtiyor.

Google, son zamanlarda tabletlere ve büyük ekranlı telefonlara çok önem veriyor. Android 12L güncellemesi, bildirim ve Hızlı Ayarlar alanlarında yapılan değişikliklerle ve bir görev çubuğunun eklenmesiyle büyük ekran deneyimini geliştirmeye odaklanmış halde. 

Güncel İçerikler