Google, Google Play’deki oyun geliştiricilerini ilgilendiren yeni bir program başlattı

Google geçen gün gerçekleşen Oyun Geliştirici Zirvesinde oyun geliştiricilerinin ilgisini çekebilecek yeni bir program başlattığını duyurdu. Programa dahil olabilen oyun geliştiricileri için birçok yeni avantaj sağlanacak.

Google, geçen gün Oyun Geliştirici Zirvesi‘nde Play Store ile ilgili birkaç duyuru yaptı. İlk olarak Google, Google Play’deki en büyük geliştiricilerden ve stüdyolardan bazılarına ek araçlar sağlamak için yeni bir “Google Play Games İş Ortağı Programı” başlattı. Program, “oyunlarda tüketici harcamalarında yılda 5 milyon dolardan fazla” olan geliştirmeleri hedefliyor.

Programın faydaları arasında, Google Play’den gelişmiş iş desteği ve öncelikli yayınlama sırasına sahip daha hızlı sürümler yer alıyor. Ayrıca ön kayıt testleri, erişim kodları ve ön kayıt kampanyaları için mağazada yer alma testleri gibi lansman öncesi araçları içeriyor. Program ayrıca Play Integrity API kullanımı için otomatik onay dahil olmak üzere ek güvenlik korumasıyla birlikte geliyor. Ayrıca erken erişim programlarına davetiyeler ve birçok yeni özelliği içeriyor. Şirket, hangi Google Play oyun geliştiricilerinin yeni programa erişebileceği konusunda kesin bir bilgi vermedi.

Google ayrıca Play Store’un “indirirken oyna” özelliğinin yakında tüm Android 12 kullanıcılarına geleceğini duyurdu. İndirirken oyna, kullanıcıların küçük boyutta bir indirme yapması sonrasında, kalan oyun verileri arka planda işlenirken, hızla oyuna girebilmelerine olanak tanıyor.

Şirket ayrıca, Ocak ayında belirli pazarlarda Bilgisayarlar için Google Play Games Beta‘yı sunmaya başladığını da açıkladı. Google, bağımsız Windows PC uygulamasının, kullanıcıların Google Play oyunlarının “yüksek kaliteli bir kataloğunu” oynamasını izin verdiğini söylüyor.

Google yaptığı açıklamada, “Google for Games Geliştirici Zirvemizde, Google genelinde ekiplerin nasıl yüksek kaliteli deneyimler, ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış daha fazla program ve daha fazla eğitim kaynağı oluşturup bunlardan para kazanmanıza yardımcı olacak yeni nesil hizmetler, araçlar ve özellikler oluşturmaya devam ettiğini paylaştık” dedi. “Yüksek kaliteli oyunlar geliştirmeyi ve bu harika deneyimleri büyüyen kitlelere ve cihazlara sunmayı kolaylaştırarak oyun geliştirme döngüsü boyunca size yardımcı olmak istiyoruz”

Güncel İçerikler