Fransa merkezli Motto, elektrikli bisiklet aboneliği hizmeti sunmaya hazırlanıyor

Bir Fransız girişimi olan Motto, kullanıcılarına aylık sabit ücret üzerinden elektrikli bisiklet kiralamaya olanak tanıyor.

Bir Fransız girişimi olan Motto, Paris’te elektrikli bisiklet kiralama servisi sunmayı planlıyor. Motto müşterileri, elektrikli bisikletleri satın almak yerine aylık 75 euro sabit fiyatla kiralayabilecekler.

Müşteriler, 25 km/s hıza kadar pedal çevirmenize olanak sağlayan bir motora sahip Motto markalı elektrikli bisikletleri kullanabilecekler. Elektrikli bisikletler entegre ışıklara ve hırsızlık önleme sistemine sahip. Ayrıca bisikletin bataryası da takılıp çıkarılabiliyor. Bisikletin bataryası sele borusuna entegre edilmiş, yani müşteriler seleyi çıkarıp yanlarına alabiliyorlar. Bisikletin üst ve alt model olarak iki modeli mevcut. İki modelin de görünüşleri aynı ancak donanım olarak biraz farka sahipler.

Motto’nun sunduğu hizmet sadece bisiklet donanımıyla sınırlı değil. Kullanıcılar yalnızca bisiklet kiralamakla kalmıyor, ayrıca bir hizmete de abone oluyorlar. Aylık abonelik ücreti, hasar ve hırsızlık sigortasının yanı sıra isteğe bağlı bakım ve onarımları içeriyor.

Kullanıcılar Motto bisikletleriyle ilgili bir sorun yaşadıklarında, uygulamayı açıp 48 saat içinde onarım talebinde bulunabiliyorlar. Yakın gelecekte Motto, abonelik eklentileri olarak bir bebek taşıyıcısı ve bir bisiklet sepeti sunmayı planlıyor.

Girişim, Cassius Family and Founders Future liderliğinde ve birkaç melek yatırımcının katılımıyla 4,4 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldı. Girişim Motto adını almadan önce Bloom olarak adlandırılıyordu ve Paris’te 200 kişilik bir kullanıcı testi yapmıştı.

2022 Nisan ayıyla birlikte kullanıcılar hizmete kaydolup bisiklet kiralayabilecekler. Girişim, Alman girişimi Dance ve Hollanda şirketi Swapfiets ve Veligo gibi diğer bisiklet abonelik hizmetleriyle rekabet edecek. Girişimin rekabet ettiği bir diğer şeyse insanların elektrikli bisikleti kiralamak yerine satın alması. Ancak girişime göre bisiklet kiralamak birçok avantaj sağlıyor. Bu avantajlardan bazıları bisiklet almak için yüksek meblağlar ödememek, hırsızlıktan korunmak ve kullanıcıların bisikleti satın almadan bisikletle işlerini halledip halledemeyeceğini öğrenebilmeleri.

Güncel İçerikler