Amazon, 8.5 milyar dolarlık MGM satın alımını tamamladı: Çok sayıda yapım Amazon Prime Video’ya geliyor

Amazon, perşembe günü yaptığı açıklamada, 8.5 milyar dolarlık MGM satın alımını tamamladığını açıkladı. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından çok sayıda film ve TV programı, Amazon Prime Video'da gösterime girecek.

Amazon‘un Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)‘i satın alacağı iddiaları ilk olarak geçtiğimiz yıl mayıs ayında ortaya atılmıştı ve iddialar kısa süre sonra kesinleşmişti. Amazon, perşembe günü yaptığı açıklamada, 8.5 milyar dolarlık MGM satın alımını tamamladığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre işlemin tamamlanmasının ardından 4.000’den fazla film ve 17.000 TV programı, Amazon’un yayın hizmeti olan Amazon Prime Video’da izleyicilere sunulacak. Bu gelişme ile birlikte Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max ve Hulu gibi rakiplerine karşı önemli bir adım atmış olacak. MGM’nin listesinde James Bond, Rocky, Fargo, Robocop ve Silence of the Lambs gibi önemli birçok yapım yer alıyor. MGM, 180 Akademi Ödülü ve 100 Emmy Ödülünden oluşan iddialı bir listeye sahip.

Prime Video ve Amazon Studios’un kıdemli başkan yardımcısı Mike Hopkins, MGM’nin eğlence üretimi konusunda neredeyse yüzyıllık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekti. Hopkins, yaptığı açıklamada, “MGM’nin geniş bir orijinal film ve televizyon programı listesini küresel bir izleyici kitlesine sunma konusundaki kararlılığını paylaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

Anlaşmanın mevcut sözleşmeler sona erdiğinde ve içeriklerin rakip hizmetlerden çekilmesiyle tamamlanması bekleniyor. Amazon, neredeyse asırlık stüdyonun Prime Video ve Amazon Studios‘un içeriğini tamamlayacağını ve birlikte daha kaliteli yapımlara imza atacaklarını söylüyor. Diğer yandan, Amazon, çok sayıda iddialı yapıma imza attı ve Amazon Prime Video’da bu yapımlara ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllar içinde Kenneth Lonergan imzalı Manchester by the Sea gibi iddialı filmler üreten Amazon, Fleabag, The Boys ve The Marvelous Mrs. Maisel‘ın yer aldığı çok sayıda diziye Prime Video platformunda ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler