Sağlıklı beslenmeye odaklanan İsveç merkezli Diet Doctor, ücretsiz bir platform sunuyor

Egzersiz ve sağlıklı beslenme ile ilgili çevrimiçi olarak pek çok ücretsiz bilgi mevcut olsa da, çoğuna güvenmek pek kolay olmuyor. Özellikle geçtiğimiz birkaç yılda bilim insanlarının açıklamalarının göz ardı edildiği açıklamalara şahit olduk. Web sitelerinin birçoğu ya bir ürünü ya da bir aboneliği satmaya çalışıyor. Böyle bir dönemde ise, güvenilir bilgi sunan kaynaklara olan talep her geçen gün artıyor.

Dijital sağlık platformu Diet Doctor, 2014 yılında Doktor Andreas Eenfeldt tarafından ilk olarak bir sağlık blogu olarak kuruldu. Yıllar içinde şirketleşen Diet Doctor, uzun vadeli hedefinin insanların ulaşabilecekleri her yerde sağlıklarını göz ederek hareket etmeleri ve beslenmeleri olduğunu söylüyor. Sağlıkla ilgili en güvenilir bilimsel ve pratik bilgiyi kullanıcılarına sunmayı hedefleyen girişim, tarafsız ve kanıta dayalı bilgilerin yanı sıra, sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak araçlar sunuyor. Ücretsiz bir platform sunan Diet Doctor, isteğe bağlı bir üyelik planı ile tamamen kullanıcıları tarafından finanse ediliyor. Platformda reklam gösterilmiyor ve herhangi bir ürün satılmıyor.

budget-mp

Diet Doctor’un yeni ürününün ilk prototipi birkaç hafta içinde piyasaya sürülecek. Uygulama, tarifler ve yemek planları aracılığıyla kullanıcılarına ilham vermeye devam edecek. Buna ek olarak, her kullanıcının zevkleri ve ihtiyaçlarına göre restoranlar hakkında bilgi verecek. Yeni uygulamanın piyasaya sürülmesi ile birlikte şirket, diyet yapmak yerine sağlıklı beslenmeye olan odağını bir kez daha vurguluyor. Bu nedenle Diet Doctor, önümüzdeki günlerde isminde bir değişiklik yapacak.

İsveç merkezli girişim, hiçbir dış finansman almadan bugüne kadar büyümesini sürdürdüğünün altını çiziyor. Diet Doctor, geçtiğimiz gün Centripetal Capital liderliğinde 3,5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Şu anda 60 kişiden oluşan bir ekiple çalışan Diet Doctor, 24 milyon euro değerinde.

Güncel İçerikler