Otomobil sektöründeki çip krizi sebebiyle Ford, bazı modellerini çipsiz şekilde satışa sunuyor

Otomobil sektöründe pandemiyle beraber patlak veren çip krizinin etkileri sürüyor. Ford bazı modellerini çipsiz şekilde satışa sunacak ve çipler araçlara sonradan entegre edilecek.

Otomobil sektöründeki çip krizi devam ediyor ve bu krizin etkileri üretimlere yansıyor. Covid-19 pandemisi sebebiyle çip üreticilerinin üretimlerini talep doğrultusunda telefon ve elektronik aletlere yöneltmesi sonucunda çip krizi patlak vermişti.

Son olarak Automotive News’in raporuna göre, Ford yakında bazı Ford Explorer modellerini arka klima ve ısıtma kontrollerine güç veren çipler olmadan satmaya başlayacak. Otomobil üreticisi bunun yerine, eksik çipleri bir yıl içinde bayilere gönderecek ve bayiler bu çipleri satın alınan araçlara sonradan takacaklar.

Ford sözcüsü Said Deep, ısıtma ve klimanın ön koltuklardan kontrol edilebileceğini belirtti. Klimanın arka koltuklardan kontrol edilemeyen modellerin fiyatlarında ise bir miktar indirim sağlanacak. Deep’e göre Ford, bunu yeni modelleri Explorer’ların müşterilerle daha hızlı bir şekilde tanışması için yapıyor ve bu uygulama geçici bir süreliğine aktif olacak.

Ford, geçen yıl bayilerine üretimi tam olarak tamamlanmamış, sürülemeyen araçları göndermeyi planlamıştı. Ancak bu yeni uygulama sayesinde çipsiz araçlar hem sürülebilir hem de satılabilir olarak bayilerde yerini alacak. Automative News’in belirttiği gibi, Ford’un kararı, fabrikada biriken tamamlanmamış araçları elden çıkarma girişimi olarak duruyor. Geçen aylarda, yüzlerce yeni Ford Bronco, Ford’un Michigan Montaj Fabrikası yakınlarındaki karla kaplı alanlarda boş bir şekilde dururken görüldü ve bu araçların hepsi çip bekliyordu.

Diğer birçok şirket gibi Ford da çip sıkıntısının getirdiği kısıtlamalarla boğuşuyor. Çipin eksikliği Ford’u geçen yıl popüler modelleri olan F-150’nin üretimini azaltmaya zorladıktan sonra, müşterilerine otomatik start-stop özelliği olmayan kamyonetleri satmaya başlamasıyla devam etmişti.

Güncel İçerikler