Vitesy, geri dönüştürülmüş plastikten üretilen doğal hava arındırma cihazları geliştiriyor

Sınırlı kaynaklara sahip olan bir gezegende yaşıyoruz ve iç ortam hava kirliliği, dış ortam kirliliğinden 5 kat daha fazladır. Paolo Ganis, Alessio D’Andrea ve Vincenzo Vitiello tarafından kurulan İtalya merkezli girişim Vitesy, havayı arındırmak için IoT cihazları üretiyor ve hava arındırma sürecinin sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Vitesy, herkesin bunun bilincinde olması gerektiğini ve gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için küçük bir katkıda bulunabileceğimizi belirtiyor.

Vitesy, %100 geri dönüştürülmüş plastikten yapılan Natede adlı ürününün üretimden itibaren çevre dostu olduğunu iddia ediyor. İtalya’da 399 euro üzerinden satışa sunulan Natede’nin üretimi ve montajı sırasında, ürün birbirine geçmeli olarak tasarlandığı için herhangi bir yapıştırıcı ürün kullanılmıyor. Bu sayede kimyasallardan kaçınılıyor ve sadece çevre dostu malzemeler kullanılıyor.

Hava kalitesi ve çevre sorunları gibi konuları ele alan girişim, kısa süre önce Eteria adlı en son ürününü e-ticarette piyasaya sürdü. Eteria, gelişmiş ve yaygın bir hava kalitesi izleme sistemi ile değiştirilecek filtreleri olmayan kompakt bir hava temizleyicidir. Böylece, ekstra maliyetlere ihtiyaç duyulmadan gereksiz israf yapılmamış olur. İç mekan ortamları için doğal hava arıtma cihazları geliştiren girişim, sadece 40 gün içinde ön siparişlerde şimdiden 1 milyon euro değerinde satış gerçekleştirdi.

Vitesy ayrıca, geçtiğimiz günlerde 2,6 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. CDP Venture Capital tarafından yönetilen tur, Doorway, Fondo Rilancio Startup ve bir melek yatırımcı tarafından desteklendi. Girişim, geçen yılın başlarında 1,2 milyon euro yatırım almıştı. Şirket, bu sermayenin yeni ürünlerini piyasaya sürmesine ve önümüzdeki aylarda yeni ortaklıklar kurmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Güncel İçerikler