Video konferans altyapısı geliştiren 100ms, 20 milyon dolar yatırım aldı

Zoom, Google Meet ve Discord gibi video konferans platformlarından çok daha fazlasını sunmayı hedefleyen 100ms, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Video konferans altyapısı geliştiren 100ms, cuma günü yaptığı açıklamada, A Serisi finansman turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Alpha Wave Incubation tarafından yönetilen tur, ayrıca Matrix, Accel, LocalGlobe ve Strive.vc‘nin katılımını da içeriyor.

Hindistan ve ABD merkezli girişim, başlangıçta Hindistan’daki insanların canlı maçları izlemesini sağlamak amacıyla 2020 yılında Kshitij Gupta, Aniket Behera ve Sarvesh Dwivedi tarafından kuruldu. Uygulamalarına video yerleştirmeye çalışan tüm işletmelerle birlikte çalışmayı hedefleyen 100ms, eğitim teknolojisi, fitness ve eğlence sektörlerinden birçok şirketle birlikte çalışıyor.

100ms Starter-kits

Pandemi, hayatımıza devam etmek için giderek daha sanal bir dünyaya taşınmamıza zemin hazırladı. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler ve eğitimciler, kriz döneminde üretimlerini devam ettirebilmek amacıyla Zoom, Google Meet, WhatsApp ve Discord’un dahil olduğu çok sayıda platformdan yararlandı. Fakat 100ms, işletmelerin daha fazlasına ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor. Şirket, Zoom ve Teams benzeri platformlarda kullanıcıların kendilerini yabancılaşmış ve kopuk hissettiklerini belirtiyor. Bu araçların gerçek dünya etkileşimlerinden uzak olduğunu vurgulayan girişim, kullanıcılar üzerinde oluşan yorgunluğu azaltmayı hedefliyor.

Peki, 100ms hangi alanların kullanıcılarına odaklanıyor diye soracak olursanız birçok alan sayabilmemiz mümkün. Örneğin şirket, toplantı başlamadan önce hastaların gerçek bir doktorun bekleme odasını andıran sanal bir bekleme odasında beklemelerine olanak tanıyor. Pandemi döneminde fitness uygulamalarına olan talep önemli oranda arttı. 100ms aracılığıyla sporunuzu yaparken Spotify listenizden müzik dinleyebilir veya kimliğinizi paylaşmak istemezseniz “gizli mod” seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, özel bir sanal odada bir sanatçının canlı performansını izleyebilirsiniz. Böylece, etkinlik sırasında bağ kurabilir ve birlikte canlı bir performansın keyfini çıkarabilirsiniz.

Güncel İçerikler