E-ticaret markalarına teslimat çözümleri sunan Carrtell, 2 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yatırım aldı

Teslimat sektörünün öneminin hızla arttığı günümüzde bu alanda hizmet veren girişimlerin de çıktığını görüyoruz. Ancak bu işin geldiği noktada, sadece teslim etmenin ötesinde, hem kurum hem de son kullanıcı tarafına dijital çözümler sunan şirketler daha değerli hale gelir oldu.

Batuhan Tosunoğlu, Erem Cem Yalınkılıçlar ve Salahaddin Cemal Turgut tarafından kurulan yerli girişim Carrtell, e-ticaret markalarına dijital teslimat çözümleri sunarak, bu sektöre yeni bir soluk getiriyor. Ayrıca son kullanıcı tarafına da gün içerisinde esnek teslimat seçeneği sunuyor. Böylelikle kargom gelmedi ya da nereye teslim edildi kim aldı gibi soru ve sorunların ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

İlk yatırım turu

Carrtell‘in 2 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolarlık yeni tamamladığı ilk yatırım turuna bireysel olarak Naci Kahraman, Mustafa Yaşar, Başar KayaMustafa Namoğlu, Tuger Akkaya, Hüseyin Oğuz; şirket olarak ise Navlungo, Akiş GYO4minds Capital katıldı.

Edindiğimiz bilgiye göre girişim aldığı bu yatırımla, her işletmenin esnek teslimat çözümlerine ulaşabildiği, insan müdahalesini en az indiren, kullanıcı deneyimi yüksek bir ürünü piyasaya çıkaracak.

Yatırımcılar ve girişimcilerle fotoğraf (Fotoğraf: Hilmi Öğütcü)

Değer önerisini sorduğumuzda ise kuruculardan; “Carrtell internetten ürün satan küçük, orta ve büyük ölçekli e-ticaret markalarının teslimat operasyonlarını dijitalleştirir. Rekabetçi fiyatlarla, mükemmel bir teslimat deneyimi sunar.” cevabını aldık.

Kuruculardan Batuhan, egirişim’e verdiği demeçte: “E-ticaret odaklı işletmelerin müşterilerine esnek teslimat alternatifleri sunamadığını görüyorduk. E-ticaret bu kadar hızlı büyürken özellikle küçük ve orta ölçekli e-ticaret markaları müşterilerine rekabetçi fiyatlarla, mükemmel bir deneyim sağlayamıyordu. Böyle bir ürün alternatifleri olmadığını tespit ettik. Yüksek bir kullanıcı deneyimi ile rekabetçi fiyatlarla işletmelerin kasasından ekstra maliyet çıkmadan bunu onlara sağlayan bir ürün geliştirdik.

Aynı-gün teslimat, hızlı teslimat, gelişmiş iade yönetimi Carrtell panelinden e-ticaret markalarının ulaşabildiği ana hizmetler. Bununla beraber organik gıda satan bir işletme anlık gelen siparişleri Carrtell araçlarıyla 30 dakikada kapıya ulaştırabilirken bir Kiralama firması teknolojik ürünlerini Kiralayanlarla buluşturabilmekte. İstanbul’da 700’den fazla mahalle ve Kocaeli’nin 5 ilçesinde işletmelerin ürünleri ortalama 4 saatte gönderilmektedir. Bisiklet, Motokurye, Minivan ve Panelvan gibi farklı araçları işletmelerin hizmetine sunar.” dedi.

Kurucuların geçmişleri

5 yıldan fazladır mobilite alanında çalışan Batuhan Tosunoğlu, daha önce 7 bölgede operasyonu olan 200’den fazla çalışanı olan bir yolcu taşıma organizasyonunu yönetti. Sonrasında bir araç çağırma uygulamasının 2 yıl yöneticiliğini yaptı. Pandemide gelişen koşullarda bir online marketin 1000 araçlık operasyonunu kurup yönettikten sonra Carrtell fikri yavaş yavaş ortaya çıkınca, Haziran 2020’de girişimin temellerini atmış.

6 yıldan fazladır uluslararası etkinliklerin organizasyon ve yönetimlerinde yer alan Erem Cem Yalınkılıçlar, son 4 yıldır birçok girişimde çeşitli görevler aldı. 2019-2020 yıllarında ortağı Batuhan ile kurup yönettiği tüm Türkiye’de 1000 araçlık bir sanal market operasyonunun ardından, Carrtell serüvenine başlamaya karar verdi.

Sabancı Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olan Salahaddin Cemal Turgut, diğer kurucular Batuhan ve Erem’le 1000 araçlık operasyonda görev almıştı. Sonrasında Carrtell’e katılarak algoritma ve planlama üzerine çalışıyor.

Carrtell’in kurucularına ve ekibine yeni süreçlerinde başarılar dileriz. Bize ilk kez haber olan girişimin bundan sonraki tüm gelişmelerine, egirişim üzerinden ulaşabilirsiniz.

Carrtell’in hikayesi

Güncel İçerikler