Mozilla, Android ve iOS uygulamalarına birtakım güncellemeler getiriyor

Mozilla, Android ve iOS uygulamaları için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme sayesinde uygulamaya, Android için yalnızca HTTPS modu ve iOS için bir arama çubuğu ekleniyor.

Mozilla, geçen Salı yaptığı açıklamada, Android’de Firefox Focus ve iOS’ta Firefox için yeni özellikler getirdiğini duyurdu. Android’de Mozilla, gizlilik merkezli mobil tarayıcısı Firefox Focus’a “yalnızca HTTPS” modunu ekliyor.

“Yalnızca HTTPS” modu nedir?

“Yalnızca HTTPS” modu, düz HTTP protokolünün gizlilik açıklarını engelleyen bir mod. Yani tarayıcınızı verilerinizin izlenebilir, çalınabilir ve değiştirilebilir bir sürüm olan HTTP üzerinden kullanmaktansa, yalnızca HTTPS moduyla internette daha güvenli gezinebilirsiniz. Çünkü HTTPS modu, sunucuyla tarayıcı arasında güvenli ve şifrelenmiş bir bağlantı kurarak hassas verilerin korunmasını sağlıyor.

Mozilla, blog yazısında, “Basit varsayılan yardımcı uygulamamız olarak, Firefox Focus’u kullanıcılarımız için daha güvenli hale getirmek için daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük ve yalnızca HTTPS modunu geliştirdik.” dedi. “Android için Firefox Focus artık mevcut en iyi güvenlik ve gizlilik için otomatik olarak HTTPS’yi seçiyor ve dikkatiniz dağılmadan veya endişe duymadan hızlı arama yapabilmenizi sağlıyor”

iOS’ta ise Mozilla, Firefox uygulamasında ekranınızın altına veya üstüne yerleştirilebilecek yeni bir ayarlanabilir arama çubuğu ekliyor. Şirket, bu küçük değişikliğin kullanıcıların çevrim içi olarak ziyaret etmek istedikleri yerlere hızlı bir şekilde erişmelerine yardımcı olacağını söylüyor. Yeni seçenek, Apple’ın Safari tarayıcısının hali hazırda sunduğu ayarlanabilir arama çubuğuna benziyor.

Bunlardan bağımsız olarak Mozilla, Disney ve Pixar‘ın “Turning Red” filminden ilham alan mobil duvar kağıtlarını ABD’deki tüm kullanıcılarına sunduğunu duyurdu. Mozilla, aralarından seçim yapılabilecek çeşitli duvar kağıtları olduğunu ve önümüzdeki aylarda küresel olarak paylaşılacak yeni duvar kağıdı seçeneklerinin mevcut olacağını ekledi.

Güncel İçerikler