Joygame, üç Türk girişimci tarafından Londra’da kurulan Drybrush’a yatırım yaptı

Sektör uzmanlarının 2022'nin video oyun endüstrisi için yatırımların ve birleşmelerin yılı olacağı tahminleri, yılın ilk aylarında gelen haberlerle doğrulandı. Türk oyun şirketi Joygame, Londra merkezli Drybrush'a yatırım yaptı.

Pandeminin değiştirdiği eğlence alışkanlıklarına NFT ve metaverse gibi kavramların sahip olduğu potansiyeller de eklenince video oyun endüstrisinde hızlı bir büyüme kaçınılmaz oldu. 2022’nin video oyun endüstrisi için yatırım, birleşme ve satın alma yılı olacağı tahmin edilirken, arka arkaya gelen bu tür haberlere bir yenisi daha geldi.

Geçtiğimiz haftalarda aldığı küresel yatırımla Netmarble’dan ayrılıp kendi yoluna devam eden Joygame, Londra merkezli oyun stüdyosu Drybrush’a yatırım yaptı.

Joygame’in oyun yayıncılığındaki kuralları baştan yazmak istediğini ve yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Joygame CEO’su Özberk Ölçer, “Geçtiğimiz haftalarda duyurduğumuz yatırımla elde ettiğimiz finansal gücü, deneyimlerimizle ve doğru ortaklıklarla birleştirmek için adımlar atıyoruz. Üç Türk girişimcinin Londra’da hayata geçirdiği Drybrush oyun stüdyosuna yaptığımız yatırımla Türkiye ve İngiltere’deki farklı yetenekleri bir araya getirerek sektörde fark yaratmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Derinlikli ve uzun soluklu deneyimler sunan oyunlar üretmeye odaklanıyoruz”

Joygame 2022’ye hızlı bir başlangıçla gerçekleştirdiği Drybrush yatırımıyla Action-RPG türünde mobil oyunlar geliştireceğini de duyurmuş oldu. Drybrush’ın oyun endüstrisinin farklı alanlarında çalışan ve 2000’lerden bu yana tanışan üç Türk girişimci tarafından 2021 başında Londra’da kurulduğuna dikkat çeken Drybrush Games CEO’su Alper Türktaş, “RPG öğelerinin sunduğu derinliğin hibrit oyun türleri için önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Joygame’le hem enerjimiz hem de oyun sektörünün geleceğine dair vizyonumuz uyuştuğu için bu işbirliğine çok inanıyoruz.” dedi. Drybrush Kurucu Ortağı ve Yaratıcı Yönetmeni Polat Yarışçı ise stüdyonun uluslararası tecrübeleri olan ve hayatını RPG oyunlarıyla geçirmiş bir ekip tarafından kurulduğunu vurgulayarak, “Her platformda derinliği olan ve uzun soluklu deneyimler sunan oyunların, oyuncular tarafından daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Üretim sürecine gösterilen titizlik ve özen, oyuncular tarafından mutlaka ödüllendiriliyor. Action-RPG oyun türüne ilginin yoğun olduğu bu dönemi Joygame ile birlikte yola çıkmak için en doğru zaman olarak görüyoruz” ifadelerini paylaştı.

“Joygame yatırımları hız kesmeyecek”

Drybrush’la, oyun sektörünün reklam harcamaları ve yaratılan sanal heyecanlar yerine kaliteli oyunlar, oyuncu deneyimi ve komüniteye odaklanması gerektiği vizyonunda ortaklaştıklarını vurgulayan Joygame CEO’su Özberk Ölçer, Joygame’in 2022 planlarını şu sözlerle paylaştı: “Drybrush’ın da eklenmesiyle bugüne kadar toplamda 7 stüdyoyla ortaklık kurmuş olduk. 2022’de bu yatırımlarımızı üçe katlamayı planlıyoruz. Bu kapsamda hız kesmeden hyper-casual, hybrid-casual ve NFT tabanlı oyunlar geliştiren stüdyoları desteklemeyi sürdüreceğiz. Ortaklık kurduğumuz stüdyolarla birlikte geliştirdiğimiz oyunlarla uluslararası pazarlarda yer alarak küresel oyun endüstrisindeki büyüme hedeflerimize son hızla koşmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler