Google, siber güvenlik şirketi Mandiant’ı 5.4 milyar dolara satın alıyor

Bir siber güvenlik şirketi olan Mandiant, Google tarafından 5,4 milyar dolara satın alındı. Mandiant, Google Cloud'un bir parçası olacak ve güvenlik hizmetleri sağlayacak.

Google, 5,4 milyar dolar ödeyerek siber güvenlik şirketi Mandiant‘ı satın aldığını duyurdu. Şirket artık Google Cloud‘un bir parçası haline gelecek. Google, Mandiant’a hisse başına 23 dolar ödeyecek. Şirketin değeri geçen yıldan bu yana yüzde 18 arttı. Ayrıca hisse fiyatları, Google’ın satın alma duyumlarıyla beraber son birkaç gündür de kayda değer bir artış sergilemiş durumda.

Google Cloud başkanı Thomas Kurian, şirketlerin, özellikle Ukrayna’daki savaş şiddetlenirken, benzeri görülmemiş güvenlik tehditleriyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Bu noktada Mandiant, Google Cloud için güvenlik hizmeti verecek.

Kurian yaptığı açıklamada, “Bu, uçtan uca bir güvenlik paketi sunmak ve dünyanın en iyi danışmanlık kuruluşlarından birin genişletmek için bir fırsat. Birlikte bulut güvenliğini sağlamada, bulut bilişimin benimsenmesini hızlandırmada ve nihayetinde dünyayı daha güvenli bir hale getirmede derin bir etki yaratabiliriz” dedi.

Moor Insights & Strategy‘nin kurucusu ve baş analisti Patrick Moorhead, anlaşmanın Google’ın mevcut güçlü güvenlik politikalarını iyileştireceğini ve genişleteceğini düşündüğünü belirtti. Bulut güvenlik alanında analizler yapan Gartner analisti Neil Macdonald ise, bu yılın başlarında Siemplify‘ın satın alınmasıyla birlikte Google’ın güçlü bir güvenlik altyapısı inşa etmesine dikkat çekiyor. Macdonald, “Google’ın yakın zamanda güvenlik orkestrasyon, otomasyon ve olaylara müdahale (SOAR) için Siemplify’ın satın alınmasının ardından, Mandiant’ın satın alınması, Google’ın, Google Cloud güvenlik bölümündeki gelirini artırması konusunda atılımlar yaptığının açık bir işaretidir” diye ekledi.

Mandiant, 2004 yılında Kevin Mandia tarafından kuruldu ve bugüne kadar 70 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket 2013 yılında 1 milyar dolara FireEye‘a satıldı. Geçen yıl ise iki şirket yollarını ayırdı.

Güncel İçerikler