Avustralya merkezli fintech girişimi Zeller, 72.7 milyon dolar yatırım aldı

Avustralyalı işletme sahiplerine ödeme ve finansal hizmetler çözümü sunan fintech girişimi Zeller, 72.7 milyon dolar yatırım aldı.

Avustralya merkezli fintech girişimi Zeller, B Serisi finansman turunda yaklaşık 72.7 milyon dolar (100 milyon AUD) yatırım aldığını duyurdu. Headline tarafından yönetilen tur, Hostplus, Square Peg, Addition ve Spark Capital tarafından desteklendi.

Ben Pfisterer ve Dominic Yap tarafından 2020 yılında kurulan Zeller, Haziran 2020’den bu yana 181 milyon doların üzerinde yatırım aldı ve son B Serisi tur, şirketin değerlemesini iki katına yükseltti. Zeller, hızla büyüyen müşteri tabanının ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yeni ödeme ve işletme bankacılığı araçlarını kullanıma sunacak.

Zeller, gerçekleştirdiği bir müşteri araştırmasında, 5 işletme sahibinden 3’ünün eski teknoloji, zayıf güvenilirlik ve zayıf müşteri desteği sebebiyle geleneksel bankaları terk ettiğini ortaya koydu. Şirket, Avustralyalı işletme sahiplerine yeni nesil EFTPOS terminali, ticari işlem hesabı ve Mastercard dahil olmak üzere bir ödeme ve finansal hizmetler çözümü sunar. Bu araçların tümü çevrimiçi olarak ve ulusal düzeyde Officeworks mağazalarında bulunan tek bir kit içinde yer alır.

restaurant-with-two-eftpos-machines

Şirket, yaptığı açıklamada, işletme sahiplerinin Zeller ile çevrimiçi ödeme kabul etmelerini sağlayan çok kanallı bir ürünün yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu. İşletme sahipleri, ürünleri satarken veya çevrimiçi fatura gönderirken Zeller ödeme sürecini kullanabilecek ve ardından satışları takip edebilecek. Ayrıca, Zeller Dashboard’dan her satış kanalındaki tüm ödeme verileri analiz edilebilir olacak.

Zeller, sekiz ay içinde 10.000’den fazla Avustralya işletmesini platformuna kaydederek başarılı bir lansman yılı geçirdiğini söylüyor. Zeller CEO’su ve Kurucu Ortağı Ben Pfisterer, işletmelere gelişmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri her türlü finansal hizmet ürününe erişim sağladıklarını belirtiyor.

Güncel İçerikler