Amazon’un Bulut tabanlı oyun hizmeti Luna, ABD’de hizmete giriyor

Kullanıcılarına aylık abonelik üzerinden 100'den fazla oyun sunan Luna, Amerika'da hizmete giriyor.

Amazon’un bulut tabanlı oyun hizmeti Amazon Luna, geçen Salı yaptığı açıklamada, uygulamanın, Amerika Birleşik Devletlerinde ikamet eden herkes için resmi olarak hizmete girdiğini duyurdu. Amazon, Luna’yı ilk kez Eylül 2020’de tanıttı. O zamandan beri, hizmete Luna’nın yalnızca davetli erken erişim programı aracılığıyla sınırlı sayıda kişi erişebiliyordu.

Ülke çapındaki lansmana ek olarak, Amazon ayrıca Luna’da üç yeni kanal duyurdu. Bu kanallar, Luna’nın kullanıcıların her ay abone olabilecekleri oyun paketlerinden oluşuyor. Üç yeni kanaldan ilki, Prime üyelerine her ay Luna’da dönüşümlü olarak sunulan çeşitli oyunlara ücretsiz erişim sunan Prime Oyun Kanalı. Mart ayında kanal kullanıcılarına, Devil May Cry 5, Observer, System Redux ve PHOGS! gibi oyunlar sunuyor. Amazon ayrıca Immortals Fenyx Rising’in, 8-14 Mart tarihleri arasında ücretsiz olarak oynanabileceğini belirtiyor.

İkinci yeni kanal, Capcom ve SNK gibi yayıncıların klasik oyunlarını içeren Retro Channel. Amazon, kanalın kullanıcılara Street Fight II, Hyper Fighting, Metal Slug 3 gibi klasik oyunları sunuyor. Üçüncü yeni kanal ise, Jackbox Games’in sekiz parti paketinin tamamını içeren Jackbox Games Channel. Kanal, Quiblash, Drawful, Trivia Murder Party gibi popüler oyunlara sahip. Hem Retro Channel hem de Jackbox Games Channel ayda 4,99 dolara sahip olunabiliyor.

Luna aylık abonelik sistemi üzerinden çalışıyor. Şu an için, Luna+ Kanalı aylık 5,99 dolar ve Aile Kanalı aylık 2,99 dolar. Luna+ Kanalı, 100’den fazla oyun içeren ve sürekli güncellenen bir oyun kitaplığı sunuyor. Öte yandan Aile Kanalı, her yaştan oyuncu için uygun 35’ten fazla oyundan oluşan bir koleksiyon sunuyor. 1 Nisan’dan itibaren Luna+ kanalının fiyatı 9,99 dolar ve Aile Kanalı 5,99 dolar olacak. Amazon ayrıca, 17,99 dolarlık bir fiyat karşılığında Ubisoft+ Kanalı da sunuyor.

Güncel İçerikler