Prefabrik ev üreticisi Veev, 400 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz sene 100 milyon dolar yatırım alan prefabrik ev üreticisi Veev, salı günü yaptığı açıklamada, BOND liderliğinde 400 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kaliforniya merkezli prefabrik ev üreticisi Veev, BOND liderliğindeki D Serisi finansman turunda 400 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura katılım sağlayan diğer yatırımcılar arasında LenX (eski adıyla Lennar Ventures), Zeev Ventures, Fifth Wall Climate Tech ve JLL Spark Global Ventures yer alıyor.

Geçtiğimiz sene mart ayında 100 milyon dolarlık Seri C finansman turunu tamamlayan şirketin değerlemesi, son yatırımın ardından 1 milyar dolar seviyesini aşarak Veev’e unicorn girişim statüsü kazandırdı.

2017 yılında prefabrikasyon teknolojisine odaklanmaya başlayan Veev, geleneksel inşa yöntemlerinin hem kırsal hem de kentsel kesimlerde Amerika’nın konut krizini çözemediğini belirtiyor. 2019 yılında Dragonfly Group olan şirket adını Veev olarak değiştiren inşaat teknolojisi girişimi, ülkedeki bu konut krizini çözmeyi hedefliyor. Veev, anahtar teslim ve yüksek kaliteli evler inşa etmek için teknolojik bir yol izliyor.

Veev, yeni evler tasarlamak ve üretmek için 3D tasarım dosyalarından yararlanıyor. Şirket, piyasaya “geleneksel yöntemlerden 4 kat daha hızlı, daha düşük maliyetle ve çok daha düşük karbon ayak izine sahip” bir sistem getirdiğini söylüyor. Veev Kurucu Ortağı ve CEO’su Amit Haller, evler daha hızlı inşa edebildiği için Veev evlerinin daha düşük bir maliyetle inşa edilebileceğini ve satılabileceğinin altını çiziyor. Ayrıca, şirketin malzeme seçimi, geleneksel inşaat malzemelerine göre yüzde 47 daha az CO2 salınımına sebep oluyor. Şirketin 2022 hedefi, bir Veev evinin karbon ayak izini yüzde 25 oranında daha da azaltmak.

400 milyon dolarlık yatırım, Veev’in faaliyetlerini geliştirmesi, inşaat ve dağıtım hizmetini farklı coğrafyalara genişletmesi ve evlerin üretimini daha da sürdürülebilir ve düşük maliyetli hale getirmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler