Netflix, Rusya tarafından eklenmesi istenen kanalları listesine eklemeyi düşünmüyor

Netflix, Rusya'nın zorunlu olarak uygulamaya eklemesini istediği 20 kadar kanalı eklemeyi planlamadığını belirtti.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Netflix, devlet tarafından işletilen birkaç yayın kanalını uygulamasında bulundurmasını gerektirecek bir düzenlemeye rağmen, Rusya’daki hizmetine herhangi bir Rus kanalı eklemeyi planlamadığını belirtti.

Bir Netflix sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline atıfta bulunarak, “Mevcut durum göz önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize ekleme planımız yok” dedi. Sözcü, Rus makamlarını kanalların eklenmeyeceği konusunda bilgilendirip bilgilendirmediği konusunda yorum yapmayı reddetti.

Rusya’da bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce piyasaya sürülen Netflix’e, Aralık ayında şirketin 20 kadar yerel haber, spor ve eğlence kanalını barındırmasını gerektiren yeni bir kurala uyması gerektiği söylendi. Yasa, Rusya’da bulunan ve 100.000’den fazla aboneye ulaşan tüm görsel ve işitsel hizmetler için geçerli. Netflix ise kurala uyması gerekecek kadar abonesi olan tek uluslararası yayıncı durumunda. Netflix’in belirli ülkelerdeki abone numaralarını açıklamadığını, ancak Rusya’da bir milyonun altında müşterisi olduğu biliniyor.

Ukrayna’da hızla gelişen olaylar, birçok şirketi Rusya’daki ticari faaliyetlerini azaltıp azaltmama konusunda hızlı hesaplamalar yapmaya zorluyor. Netflix’in Rusya’daki hizmetlerini kapatmak gibi bir planı yok.

Eğlence sektörünün başka bir yerinde, Warner Bros Pazartesi günü geç saatlerde, çok beklenen yeni filmi “The Batman”i bu hafta planlandığı gibi Rusya’da yayınlamayacağını söyledi. Walt Disney de, en son Pixar filmi “Turning Red”i Rusya’da yayınlamayacağını söyledi.

Netflix için Rusya, hızlı bir şekilde yayılmaya çalıştığı birçok pazardan biri. ABD’deki büyümesinin zirvesiyle, şirket, özellikle Walt Disney Co.‘nun Disney+ ve AT&T Inc.‘in HBOmax‘ı gibi rakiplerle daha fazla rekabetle karşı karşıya olduğu için, yurt dışında içerik ve dağıtıma büyük yatırım yapıyor. Netflix’in Rusya’daki varlığı hala nispeten küçük. Ülkede ofisi veya tam zamanlı çalışanı henüz bulunmuyor.

Güncel İçerikler