Hyper Casual, Hybrid Casual ve Idle Arcade türlerinde oyunlar geliştiren yerli girişim: Eskimo Games

Oyun girişimciliğinin hızla yükseldiği son dönemde, Türkiye’den çıkan yerli oyun girişimlerini sizlerle paylaşarak onlardan haberdar olmanızı sağlıyoruz.

Hüseyin Buğra Güler ve Mücahid Atakul tarafından kurulan Ankara merkezli Eskimo Games, Hyper Casual, Hybrid Casual ve Idle Arcade türlerinde oyunlar geliştiren bir girişimdir.

Eskimo Games’in 11 kişilik ekibi, daha önce birçok top chart oyun çıkarmış, sektörde önde gelen oyun şirketlerinde ve stüdyolarında önemli deneyime sahip kişilerden oluşuyor. Ocak 2022’de kuruldu ve kurulduktan 1 hafta sonra ilk yatırımını aldı. Ostim Teknopark İnno 14 girişimcisi olarak Ankara’da faaliyetlerini sürdürüyoruz.

Eskimo Games Ekibi

Kurucu ortaklardan Mücahid Atakul: “Oyun pazarının trendlerine hemen uyum sağlayabilen bir ekibiz. Haliyle her türlü oyun için gereksinimleri karşılayabiliriz. Şu an için Hybrid ve Idle Arcade türleri üzerine daha çok yoğunlaştık.

Hybrid oyunlarda yenilikçi ve süreklilik arz eden bir yapı ile oyun çıkarmak ana hedefimiz. Yıl içerisinde yapacağımız oyunlar ile daha üst segment oyunlara çıkmak istiyoruz. Hedeflerimiz arasında ekibi genişleterek casual oyunlar geliştirmek de var. Ayrca, yeterli büyüklüğe ulaştığımızda kendi oyunlarımızın pazarlayıcısı ve yayıncısı da olmak istiyoruz.” dedi.

1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım

Kuruluşuyla birlikte 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden gayrimenkul, tekstil, e-ticaret yatırımcısı Kemal Tüysüz’den tohum yatırım aldı.

Atakul yatırımla ilgili: “Yatırımcımız, daha önceki çalışmalarımızdan haberi vardı ve oyun sektörünün Türkiye’nin ciddi rekabet üstünlüğü yakaladığı alanlardan biri olduğunun farkındaydı ve oyun sektörüne girmek istiyordu. Yatırım sürecini şu anda aynı zamanda şirket avukatlarımız olan Ozbay & Okumus hukuk bürosu koordine etti, sonrasında çok hızlı bir şekilde gelişme sağlandı. Yatırımın gücü ile birlikte büyüme hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler