Reddit, uygulamasına Instagram benzeri bir Keşfet Sekmesi ekliyor

Reddit, kullanıcılarının ilgisini çekebilecek topluluklara erişimini kolaylaştırmak için yeni Keşfet Sekmesi'ni duyurdu.

Reddit, kişiselleştirilmiş öneriler sunan yeni bir Keşfet Sekmesi’nin eklenmesiyle beraber mobil uygulamasında büyük bir değişiklik başlatıyor. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar aboneliklerine hızlı bir şekilde erişip düzenleme yapabilecek veya profil ayarlarına erişebilecekleri Topluluk ve Profil menülerinin yenilenmiş hallerini görüntüleyebilecekler.

Şirket, kullanıcıların ilgi alanlarını keşfetmek için daha iyi bir yol oluşturmaya karar verdiklerini belirtti ve bu kararın ardından Keşfet Sekmesi‘ni tanıttı.

Reddit’in bugün 100.000’den fazla aktif topluluğa sahip olduğunu, ancak bu toplulukların hepsinin yeterince görüntülenemediği belirtildi.

Reddit’in İçerik ve Topluluklar Ürün Yöneticisi Jason Costa, “Burada gerçekten çözmeye çalıştığımız şey, ilginizi çeken subreddit’leri ve toplulukları bulma sorunu.” dedi. “Belki Reddit’in arama sekmesinden ya da Google’dan aratılarak bir şeyler bulabilirsiniz, ancak bu uzun süren bir süreç, bunun farkındayız. O yüzden daha az bilinen toplulukları keşfetmenizi kolaylaştırmak için yeni bir alan oluşturmak istedik.”

Yeni Keşfet Sekme’si artık Reddit’in iOS ve Android mobil uygulamasında ana sayfa düğmesinin hemen sağında bulunacak. Bu bölümde, eğer yeni bir Reddit kullanıcısıysanız etkileşim kurmak isteyebileceğiniz subreddit ve topluluklara dair ilgi çekici görsellerle, dikey bir öneri akışı sunulacak. Eğer mevcut kullanıcılardan biriyseniz aynı bölümde daha önceden etkileşim kurduğunuz topluluklara göre öneriler yer alacak.

Reddit, bu önerileri yapmak için hangi topluluklara üye olduğunuz ve en çok nerede zaman geçirdiğiniz gibi unsurları dikkate alacak. Örneğin, çok sayıda beyzbol subreddit’ine üye olursanız uygulama size diğer spor topluluklarını önerebilir. Eğer yeni bir kullanıcıysanız, Reddit sizin hakkınızda bilgi toplayana kadar popüler toplulukları önerecek.

Güncel İçerikler