Mage, yapay zeka “sınıflandırma” uygulamasını kullanıma sundu

Mage, kullanıcıların sınıflandırılması için 1 yıldır geliştirdiği yapay zeka aracını kullanıma sundu.

Santa Clara, California merkezli Mage, low-code (düşük kod) aracını kullanıcılarının kullanımına sundu. Bu araç sayesinde ürün geliştiricileri yapay zeka sınıflandırma modelleri oluşturabilecekler. 1 yıl önce kurulan Mage, kuruluşundan bu yana özel betada. Şirket, erken ödeme yapan müşterileriyle, bu aracını kullanımı basit ve kullanıcı dostu hale getirmek için yakından çalıştığını söyledi.

Mage, müşterilerine bir yapay zeka sınıflandırma aracı sunuyor. Bu araç sayesinde sitenizi kullanan kullanıcılar belli parametrelere göre sınıflandırılıyor ve  karşılarına daha önceden ilgilendikleri içerikler çıkması sağlanıyor. Yapay zeka bu işlemi kullanıcıların verilerini işleyerek ve zamanla öğrenerek yapıyor.

Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Tommy Dang, “Mühendisler ve yazılım geliştirme uzmanları gibi kullanıcıya yönelik özellikler üzerinde çalışan kişiler kod yazabiliyorlar ancak makine öğrenimi veya yapay zeka için eğitimleri yok.” dedi. “Bunun kesinlikle ne olduğunu biliyorlar ama bunun için uzmanlıkları yok. Bu nedenle, bu kişilere, özellikle sınıflandırma kullanımı sunan yapay zeka modelleri oluşturabilmeleri için web tabanlı bir araç sağlıyoruz.”

“Ürünlerde sınıflandırma modelleri oluşturmanın çok talep gördüğünü fark ettik. Diyelim ki ana sayfa akışınızla ilgili çok fazla haberiniz var veya satmak istediğiniz çok ürününüz var. İnsanların, bunu kullanıcılarına uygun olarak optimize etmek için sınıflandırmaya ihtiyacı var ve yapay zeka bunu yapmak için çok uygun.”

Dang, kullanım örneklerinin, kullanıcının ana sayfa akışındaki makaleleri, gönderileri, yorumları sınıflandırarak kullanıcıların bu içeriklerle etkileşimini artırmayı, veya bir kullanıcının satın alması için en alakalı ürünleri göstererek satış performansını artırmayı içerdiğini söyledi.

Mage, Amplitude ve Snowflake gibi mevcut veri kaynaklarına bağlanarak çalışıyor. Mage’in yeni aracı, bir kullanıcı verisi eklendiğinde, eğitim sırasında modelin performansını en üst düzeye çıkarmak için bu verileri ayıklamak ve geliştirmek için öneriler sunuyor. Dang, ürün geliştiricileri model eğitimini tamamladıktan sonra, API istekleri aracılığıyla tahminlerini gerçek zamanlı olarak kullanabileceğini belirtti.

Mage’in şu an için kısıtlı özellikli bir ücretsiz planı var. Ancak daha kapsamlı yapay zeka sürümüyle çalışmak isterseniz premium planı tercih edebilirsiniz.

Güncel İçerikler