Eğitim odaklı fintech platformu Propelld, WestBridge Capital liderliğinde 35 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'daki öğrenciler için öğrenci dostu krediler sağlayan fintech girişimi Propelld, 35 milyon dolar yatırım aldı.

Hindistan merkezli Propelld, WestBridge Capital liderliğindeki B serisi finansman turunda 35 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Tura Stellaris Venture Partners  ve IndiaQuotient eşlik etti. Şirket, yatırımı yeni eğitim alanlarına genişlemek için kullanacağını açıkladı.

2017 yılında Bibhu Prasad Das, Brijesh Samantaray ve Victor Senapaty tarafından kurulan şirketin amacı, eğitimin finanse ediliş biçimini değiştirmek. Eğitim odaklı sigortacılık politikaları sağlayan Propelld, Hindistan’da maddiyatın hiçbir öğrencinin eğitimine engel olmaması için çalışıyor. Eğitim teknolojisi, beceri geliştirme ve iş odaklı pazarda güçlü bir yere sahip olan Propelld, faaliyetlerini diğer eğitim segmentlerinde de genişletmeyi planlıyor. Şirket yatırımı ayrıca, şirket içi teknolojilerini ve tahsilat sistemlerini geliştirmek için kullanacak. Girişim, öğrenciler için eğitimi kolaylaştırmak adına krediler sağlıyor ve bu konuda birçok eğitim kurumuyla birlikte çalışıyor. Propelld’in şu an 550’den fazla eğitim kurumuyla bağlantısı var.

Propelld CEO’su olan Bibhu Prasad Das, “Bize inanan tüm enstitülerimize ve kredi veren ortaklarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Bu son sermaye yatırımı ile ortaklarımıza daha fazla fayda sağlayacak eğitim ekosistemi için daha iyi finansal ürünler oluşturmaya çalışacağız.” dedi.

Stellaris Venture Partners’ın ortağı Ritesh Banglani ise yatırımla ilgili şu sözleri söyledi, “Bizim için heyecan verici olan şey, şirketin operasyonlarının tüm yönlerinde teknolojiden yararlanma şekli, ki bu da onların bu denli verimli bir şirket olmasının anahtarlarından biri” dedi.

Şu anda yaklaşık 150 kişilik bir ekibe sahip olan Propelld, ekibine gelecek yıl teknoloji, iş geliştirme gibi alanlardan 100-150 çalışan daha eklemeyi planlıyor.

 

Güncel İçerikler