BAE merkezli araç paylaşımı girişimi Udrive, 5 milyon dolar yatırım aldı

BAE sakinleri ve turistler için araç paylaşımı hizmeti sunan Udrive, bölgedeki genişlemesini sürdürmesine yardımcı olacak bir finansman turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli araç paylaşımı girişimi Udrive, Cultiv8 ve Oman Holding International katılımıyla gerçekleştirilen bir finansman turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.

Ocak 2017’de hayata geçirilen Udrive, Dubai, Sharjah ve Abu Dabi’deki sürücülere uygun maliyetli ve kısa vadeli bir sürüş çözümü sunan dakika başına ödemeli bir araç kiralama girişimidir. BAE sakinleri ve turistler için araç paylaşımı hizmeti sunan şirket, mobilite çözümlerine yönelik küresel talebi desteklemek için hizmet veriyor. Udrive, tüm müşterileri için ücretsiz yakıt, otopark ve kapsamlı sigorta gibi ek hizmetler sunarak kısa süreli isteğe bağlı kiralamalara hitap ediyor. Arabalar, müşterinin ihtiyacına bağlı olarak dakikalık veya günlük olarak kiralanabiliyor.

Sürücüler, yolculukları için Udrive uygulaması veya web sitesi aracılığıyla bir araba rezervasyonu yaparak sürüş deneyimine başlayabilir. Ardından, arabayı kendileri için uygun bir yerde teslim alarak yolculuklarının keyfini çıkarabilirler.

Udrive, 2021’de bugüne kadar iki milyon seyahat gerçekleştirerek güçlü bir büyüme kaydetti. Şirket, bu büyümenin onu bölgedeki araç başına işlem sayısı bakımından en büyük araç kiralama platformlarından biri haline getirdiğini söylüyor.

Udrive CEO’su ve kurucu ortağı Nicholas Watson, yaptığı açıklamada, “Bu hizmeti araba kullanabilen herkese sunmak istiyoruz” sözlerine yer verdi. Watson ayrıca, bu konsepti BAE’de başlattıklarını ve şimdi bölge genelinde genişlemeye devam edeceklerinin altını çizdi. Udrive, bölge genelindeki genişleme planlarını desteklemek ve teknolojisinde iyileştirmeler sağlamak amacıyla bu finansmandan yararlanmayı planlıyor. Şirket, otomobilin nereye park edildiğini belirleyen ve sayaç ücretlerinin otomatik olarak ödendiği otomatik bir park ödeme sistemi sunarak müşteri deneyimini modernleştirmek istiyor.

Güncel İçerikler