Dijital nöroterapi platformu MindMaze, 105 milyon dolar yatırım aldı

105 milyon dolar yatırım alan MindMaze, yeni finansmanı küresel genişlemesini hızlandırmak ve gelecekteki satın almalar için kullanmayı planlıyor.

Dijital nöroterapi platformu MindMaze, küresel ticari büyüme planlarını hızlandırmasına yardımcı olacak bir finansman turunda 105 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

ABD merkezli sağlık alanında bir özel sermaye şirketi olan Concord Health Partners öncülüğünde gerçekleşen finansman turu, sektörde derin uzmanlığa sahip bir yatırımcı olan Londra merkezli Hambro Perks ve AlbaCore Capital Group katılımıyla gerçekleşti. Ekim 2021’de 125 milyon dolar yatırım aldığını açıklayan şirket, Crunchbase’e göre bugüne kadar toplam 340 milyon dolardan fazla yatırım aldı.

Concord’un yatırımının bir sonucu olarak MindMaze, The American Hospital Association (AHA) ile bir ortaklık başlatacak. Yenilikçi sağlık çözümlerinin geliştirilmesi için çalışan AHA, yaklaşık 5.000 hastane sağlık hizmeti sağlayıcısını içerir.

2012 yılında Tej Tadi (MindMaze CEO’su) tarafından kurulan MindMaze, Lozan, Baltimore, Londra, Paris ve Mumbai’de ofisleri bulunan İsviçreli bir unicorn şirkettir. Sinirbilim, biyo-algılama ve yapay zekâ alanında on yıldan fazla deneyime sahip olan şirket, Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı dâhil olmak üzere, nöroloji alanındaki en zorlu hastalıkların iyileştirilmesi için dijital nöroterapi tedavileri geliştirmeye odaklanır. 20’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket, üç FDA onayı almıştır. MindMaze, dünya çapında milyonlarca hasta ve bakıcı için tedavi ve bakım anlayışlarını dönüştürmeye hazır olduğunu söylüyor. 2018 yılında FDA tarafından onaylanan MindMotion Go, evde fizik tedavi fırsatı sunarken, MindMotion Pro sistemi ise hastane içi kullanım için tasarlanmıştır.

Yeni finansman, MindMaze’in büyümesini ve gelecekte gerçekleştirmeyi planladığı stratejik satın almaları finanse edecek. Ayrıca, devam eden Ar-Ge çalışmalarını güçlendirmesine ve endüstriyi tanımlayan dijital terapötik çözümlerini geliştirmesine katkıda bulunacak. MindMaze Kurucusu ve CEO’su Tej Tadi, bu finansmanın MindMaze’in ticari faaliyetlerini hızlandırmasına ve ABD’deki faaliyetlerini genişletmesine olanak tanıyacağını dile getirdi.

Güncel İçerikler