Tedarik zincirini otomatikleştiren Relex Solutions, 500 milyon euro yatırım aldı

Müşterileri arasında Rossmann, M&S Food ve Sephora gibi şirketlerin yer aldığı Finlandiya merkezli Relex Solutions, Blackstone Growth liderliğinde 500 milyon euro yatırım aldı.

Tedarik zinciri otomasyonu geliştiren Finlandiya merkezli Relex Solutions, Blackstone Growth liderliğindeki yeni bir finansman turunda 500 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Bu finansman ile birlikte Relex Solutions, bugüne kadar 700 milyon euro yatırım almış oldu.

Relex Solutions, perakendeciler ve ambalajlı ürünler üreten şirketler için tedarik zinciri, mağazacılık ve operasyonel süreçleri otomatikleştirir. Relex, halihazırda 1.300 kişiden oluşan bir ekip işletiyor. Yapay zeka odaklı ve bulut tabanlı Relex Retail Platform, perakendecilerin ve markaların talep planlamasını, satışlarını, tedarik zincirini ve işgücünü planlamasını otomatikleştirir. Böylece, atıkları, maliyetleri ve manuel işlerin azaltılmasına yardımcı olur. Hızla değişen ve son dönemde giderek dijitalleşen tüketici talebi, perakendeci ve markaların hızlı hareket etmelerine ve operasyonel verimliliği artırmalarını gerektiriyor. Relex Solutions’ın teklifi, bu verimliliği artırırken maliyetleri kontrol eder ve tüketici ihtiyaçlarını karşılamanın yeni yollarını bulmaya yardımcı olur.

Relex Solutions tarafından paylaşılan açıklamaya göre gıda atığı, küresel sera gazı emisyonlarının %8-10’unu oluşturuyor. Ayrıca, her yıl küresel olarak israf edilen 931 milyon ton gıdanın %13’ü perakendeciler tarafından üretiliyor. İsrafı azaltmak, hem ekonomik hem de çevresel faydalar sağlamanın en önemli yollarından biridir. Relex Solutions, şirketlerin müşteri deneyiminden ödün vermeden sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

2021 yılında Relex Solutions, müşteri tabanını 350’den fazla müşteriye genişletmeyi başardı. Relex’in müşterileri arasında Rossmann, Sephora, Dollar Tree, M&S Food, Franprix, Morrisons ve PetSmart yer alıyor. Merkezi Helsinki olan girişimin ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İsveç, Norveç, Danimarka, Polonya, Singapur, Avustralya ve Hong Kong’da ofisleri bulunmaktadır. Finansman turunu takiben, Relex Solutions, halihazırda 400’den fazla kişiden oluşan teknik ekibini büyütmek için yeni geliştirici ve uzmanlar işe alacak.

Güncel İçerikler