Danimarka merkezli hava durumu tahmini girişimi FieldSense, 2.9 milyon euro yatırım aldı

Çiftçiler için iyileştirilmiş hava durumu tahmini sunan Danimarka merkezli şirket Fieldsense, 2.9 milyon euro yatırım aldı.

Danimarka merkezli FieldSense, 2.9 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Finansman turu, Danimarkalı Agro tarafından yönetildi, ve Rockstart ve Pajbjergfonden tura eşlik etti. Bu yatırım, çiftçilik için hava istasyonlarının geliştirilmesi ve genişletilmesini hızlandıracak. Aynı zamanda yatırım, çiftçilere yerel hava koşullarını izlenmesine ve buna göre hareket edilmesine yardımcı olacak araçlar sağlama üzerinde kullanılacak.

2015 yılında Andreas Troelsen tarafından Danimarka’da kurulan FieldSense, tarım teknolojisi hava durumu hizmetlerini 2018 yılında başlattı. Girişim çiftçilerin yerel, mikro iklim koşullarındaki değişiklikleri izlemesine ve bunlara göre hareket etmesine yardımcı olmak için hiper yerel hava durumu bilgileri ve tahminleri sağlıyor. Danimarkalı tarım teknolojisi şirketi, sahadaki güneş enerjili hava istasyonlarından alınan hava durumu verilerine dayanarak, çiftçilere çeşitli önemli kararlarda yardımcı olması için kullanıcı dostu araçlar sunuyor. FieldSense hava istasyonu, tarıma yönelik ve sezgisel bir uygulama ile birlikte tarımsal amaçlar için uyarlanmış durumda.

FieldSense, çiftçilerin günlük planlama ve operasyonlarında kullanabilecekleri 16.000’e yakın sensörden her gün 2 milyondan fazla hava durumu ölçümü topluyor ve bu, endüstri için çığır açıcı nitelikte bir durum.

FieldSense CEO’su John Smedegaard çiftçilere daha iyi hava durumu bilgileri sunma yolculuklarında yeni adımlar atmak heyecan duyduklarını belirtti. “Mevcut yatırımcılarımız ve Rockstart’ın ortak desteğiyle, Avrupa’daki mevcut ve yeni pazarlarda daha güçlü bir pazar varlığı elde etme çabalarımızı yoğunlaştıracağız” diye ekledi.

Rockstart AgriFood yönetici ortağı Mark Durno turla ilgili olarak, Fieldsense’in birçok devletten daha fazla hava durumu sensörüne sahip olduğunu belirterek, “Mikro iklimi verimli ve uygun maliyetli bir şekilde “haritalama” yetenekleri, çiftçilere, iklim risklerini uygun şekilde planlamak ve azaltmak için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlıyor. Ekiple çalışmaktan mutluluk duyuyoruz ve bu teknolojinin başka nerelerde olumlu bir etkisi olabileceğini merakla bekliyoruz” dedi.

Güncel İçerikler