Waymo, C.H. Robinson müşterileri için Teksas’ta otonom kamyonlarını test ediyor

Alphabet’in otonom kamyon girişimi Waymo Via, küresel lojistik sağlayıcısı C.H. Robinson ile Dallas-Houston ulaşım hattında otonom kamyonlarını test edecek.

Waymo‘nun otonom kamyon ve kargo birimi Waymo Via, küresel lojistik sağlayıcısı olan C.H. Robinson ile bir test sürüşü başlatmaya hazırlanıyor. Bu ortaklık kapsamında Waymo, C.H. Robinson ile Teksas‘ta otonom kamyonlarını test edeceğini açıkladı.

Alphabet’in büyüyen otonom kamyon girişimi Waymo Via, yerel teslimat formatlarında otonom yük taşımacılığını bir gerçeklik haline getirmek için çalışıyor. İki şirket arasındaki “uzun vadeli” stratejik ortaklık sonucu Waymo Via test filosu, C.H. Robinson müşterileri için Dallas-Houston ulaşım hattında 240 millik bir rotada teslimat yapacak. Waymo, aynı rotada UPS teslimatları için de bir test süreci gerçekleştiriyor. Ardından, otonom sürüş teknolojisinin gelecekteki gelişimini ve genişlemesini şekillendirmek için Waymo ve Robinson, birlikte çalışmaya devam edecek.

11.68 milyar dolarlık piyasa değeri olan Minnesota merkezli C.H. Robinson, yaklaşık 200.000 nakliyeci ve taşıyıcıdan oluşan bir lojistik ağına sahip. Çarşamba günü açıklanan bu ortaklık, önümüzdeki birkaç yıl içinde C.H. Robinson’ın müşterilerini içerecek şekilde geliştirilecek. Waymo ve C.H. Robinson, test sürüşlerinin ne zaman başlayacağına ve kaç aracın yer alacağına dair bir açıklama yapmadı.

Waymo’nun otonom sürüş teknolojisi olan Waymo Driver için tasarlanacak olan kamyonlar oluşturmak için şirket, Daimler Truck’ın dahil olduğu bazı isimlerle ortaklıklar kuracak. Ardından nakliyeciler bu kamyonları satın alacak ve Waymo Via, donanım ve yazılım bileşenleri için dağıtım desteği ve sürekli hizmetler sağlayacak.

C.H. Robinson’dan Chris O’Brien, otonom sürüş teknolojisinin artan kapasitesini ve sürdürülebilirliğini lojistik sektörüne getirmeye yardımcı olmak için Waymo ile ortaklık kurmaktan heyecan duyduklarını açıkladı.

Güncel İçerikler