Virgin Galactic, 1000 kişiyle sınırlı ilk uzay uçuşu biletlerini satışa sunuyor

Michael Colglazier tarafından New Mexico’da kurulan Virgin Galactic bugün, 16 Şubat itibariyle ilk uzay uçuşu biletlerini satışa çıkaracağını duyurdu. Bu bilet ilk uzay seyahatlerinden birinde yer alma ayrıcalığı sunmasının yanı sıra Future Astronauts topluluğuna üye olma fırsatı da beraberinde getiriyor.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, “Virgin Galactic’te, uzayın dönüşümsel olduğuna inanıyoruz” dedi. “İlk 1.000 müşterimizi, bu yılın sonlarında gemiye almayı planlıyoruz, bu da düzenli seyahatlere başlarken ve filomuzu ölçeklendirirken inanılmaz derecede güçlü bir temel sağlıyor.”

Virgin Galactic’in ilk uzay seyahatine bilet alan kişiler Future Astronauts topluluğunun bir parçası haline gelecekler. Bu topluluk da yer almak, uzay seyahati için rezervasyonlarını yaptıranlara uçuşa kadar olan süreçte şirket tarafından düzenlenen etkinliklere, gezilere ve uzay hazırlık çalışmalarına erişim sağlayacak.

Uzay uçuşu New Mexico’daki Spaceport America’dan başlayacak. “Geleceğin astronotları” birkaç günlük uzay uçuşu etkinliklerine katılacaklar ve kendilerine özel ayrılan konaklama yerlerinde misafirleriyle birlikte kalabilecekler. Misafirler de bu süreçte etkinliklerde yer alabilecekler.

Uzay uçuşu sırasında astronotlar, 90 dakikalık bir yolculuk yaşayacaklar. Astronotlar, gemide bulunan 17 pencereden dünya manzarasının tadını çıkarabilecek ve ardından gemi dünyaya geri dönecek.

Uzay uçuşu rezervasyonlarının fiyatı ise 450 bin dolar tutarında olacak. Biletler satın alınmadan önce 150 bin dolar tutarında depozito verilecek ve son ödeme uçuştan hemen önce yapılacak. Bilet satışları için www.virgingalactic.com sitesi üzerinden detaylı bilgi alınabilir.

Bu haberden sonra, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören şirketin hisseleri yaklaşık %30 oranında değerlendi.

Güncel İçerikler