Microsoft, AltspaceVR’da taciz olaylarını engellemek için birtakım önlemler alıyor

Microsoft, sanal gerçeklik uygulaması AltspaceVR’da birtakım değişikliklere gitme kararı aldı. Şirket bugün itibariyle uygulamadan Campfire, News and Entertainment Commons sosyal alanlarını kaldırdığını açıkladı. Bu sosyal alanlar kullanıcıların bir araya gelip sohbet edebildiği, etkinlikler düzenleyip oyunlar oynayabildiği yerlerdi. Ancak aynı şekilde zaman zaman taciz olayları da yaşanıyordu.

Bu sosyal alanların kaldırılmasına ek olarak, daha önceden opsiyonel olan Safety Bubble (güvenlik balonu) adlı özelliğini varsayılan özellik olarak güncelledi. Yani AltspaceVR’da yer alan tüm kullanıcılar varsayılan olarak bu ayarları kullanacaklar. Safety Bubble başka kullanıcıların avatarlarınızın kişisel alanlarına girmesini engelleyen bir koruma bölgesi oluşturmaya yarıyor. Microsoft’un aldığı bir başka önlem ise etkinliklere katılan yeni kullanıcıların belirli bir süre boyunca otomatik olarak sessize alınması oldu. Bu değişikliklere ek olarak şirket, gelecek haftalarda içeriklerin derecelendirilmesinin iyileştirileceğini ve platform üzerindeki denetlemelerin artacağını belirtti.

Dahası, Microsoft, kullanıcıların AltspaceVR’a erişmek için bir Microsoft hesabı kullanmasını gerektireceğini açıkladı. Bu sayede ebeveynler Microsoft’un Aile Güvenliği özelliğini kullanarak çocuklarının uygulamada ne kadar vakit geçirebileceklerini sınırlayabilecekler.

Microsoft’un Karma Gerçeklik Bölümü başkanı Alex Kipman, AltspaceVR gibi platformlar geliştikçe, mevcut deneyimlerden yola çıkarak oluşan sorunlar için değerlendirmeler yapılacağını ve uygunsuz davranışların engellemesi üzerinde çalışılacağını belirtti.

AltspaceVR sanal gerçeklik gözlükleri için yapılmış bir sosyal platform. Kullanıcılar bu platforma üye olduktan sonra avatarlarını seçip uygulama içerisinde bulunan çeşitli sanal mekanlarda vakit geçirebiliyorlar. AltspaceVR tarafından yayınlanan bir etkinlik takvimi mevcut ve kullanıcılar bu çeşitli etkinliklere katılabiliyorlar. Etkinlikler arasında LGBTQ+ buluşmaları, techno müzik konserleri, tarih dersleri, meditasyon seansları gibi örnekler bulunuyor.

Güncel İçerikler