TRAI Next’e katılıp yatırım alan üç girişim: Cameralyze, NiCat, Murmur

Yapay zeka girişimlerinin global pazarlara açılmasını, şirketlerle bir araya gelmesini kolaylaştırmak amacıyla, Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin Sente Foundry işbirliğiyle düzenlendiği TRAI NEXT yatırım programına katılan startuplardan ilk yatırım alacaklar açıklandı.

Türkiye’den ve yurt dışından üretim, endüstri 4.0, perakende, tedarik zinciri, lojistik gibi alanlarda çözümleri olan yapay zeka startuplarının katıldığı TRAI Next yatırım programına 86 başvuru gerçekleşti.

Başvuruda bulunan yapay zeka startuplarının 81’i Türkiye’den, kalan beşin ikisi ABD’den, diğerleriyse Almanya, Hindistan ve Hollanda’dan oldu. Beş haftalık bir mentorluk ve Due-Dilligence (Durum tespiti) sürecinden geçen startuplardan dokuzu finale kalmayı başardı.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin düzenlediği TRAI Week’teki (18-22 Ekim 2021) TRAI Next Demo Day’de sunumlarını gerçekleştiren 9 yapay zeka girişiminin yatırımcılarla görüşmesi sonucu 3’ü için çekirdek yatırım kararı alındı.

Çekirdek yatırım alacak Alacak girişimler: Cameralyze, NiCat ve Murmur

Kamera görüntülerini yapay zeka ile analiz eden İstanbul merkezli Cameralyze, ikincil bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge’sini yapan İzmir merkezli NiCat ile çevrimiçi- çevrimdışı kanallarla reklamları yüksek düzeyde optimize edilmiş ulusal kampanyalara dönüştüren Chicago merkezli Murmur, Sente Foundry tarafından çekirdek yatırım almaya hak kazanan 3 startup oldu.

Güncel İçerikler