Londra merkezli fintech girişimi Banked, 20 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli fintech girişimi Banked, Bank of America ve Edenred Capital Partners liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı.

Kullanıcılarının mevcut mobil bankacılık uygulamalarından ödeme yapmalarını sağlayan yeni bir ödeme yöntemi sağlayıcısı Banked, bugün 20 milyon dolarlık A Serisi finansman turunun tamamlandığını duyurdu.

Tur, Bank of America ve Edenred Capital Partners tarafından yönetildi. Mevcut yatırımcılar Acrew, Force Over Mass, Firestartr, OM2, Love Ventures, Kuvi Capital ve Paul Forster (Indeed.com’un kurucusu) turda yer aldı. Yeni yatırımcılar arasında Sidekick, 9Yards ve Huey Lin yer alıyor. Bu yatırımla beraber şirketin aldığı yatırım 30 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Banked tarafından paylaşılan bilgiye göre hesaptan hesaba ödeme pazarı büyümeye devam ediyor. Allied Market Research tarafından yürütülen bir araştırma, bu pazarın Avrupa’da 2026 yılına kadar 43 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

2018 yılında Brad Goodall (CEO) ve Neil Ambler (COO) tarafından kurulan Banked, alternatif kartlı ödeme yöntemlerinde lider sağlayıcı olmayı hedefliyor. Diğer yaygın küresel ödeme yöntemlerinden farklı olarak Banked, işlem masraflarının %90 daha düşük maliyetli olduğunu belirtiyor. Banked sayesinde kullanıcıların bir hesap oluşturmasına veya giriş bilgilerini Banked ile paylaşmasına gerek kalmıyor. Yalnızca ödeme sırasında mobil bankacılık uygulamalarına biyometrik doğrulama aracılığıyla bağlanıp güvenli ödeme yapabiliyorlar. Banked, müşterilerinin herhangi bir finansal bilgi paylaşmalarına gerek kalmadan 30 saniye içinde ödeme yapabilmelerini mümkün kılıyor.

ABD merkezli yeni yatırımcılar, şirketin ABD genişleme planını destekliyor. Londra merkezli fintech girişimi Banked, 2020 yılında 2.35 milyon euro tohum yatırımı almıştı. Banked şu anda 9 farklı coğrafyada 60’dan fazla kişiden oluşan bir ekiple müşterilerine hizmet veriyor. 

Güncel İçerikler